Seçim döneminin yaklaşmasıyla birlikte, partiler kozlarını paylaşmaya şimdiden başladı. Yapacakları yenilikleri birer birer açıklayan partilerden, Cumhuriyet Halk Partisi şöyle bir iddiada bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar seçimlerine CHP’nin gelmesi takdirinde ev hanımlarına da maaş vereceğini duyurdu. Chp’li Kılıçdaroğlu, ev hanımlığını da meslek olarak görecek ve evde ailesine bakan ya da tercihen ev hanımı olan kadınlara maaş vereceğini açıkladı.

Muhalefet kanalından büyük bir iddia: Ev hanımlığı meslek sayılacak

Seçim propagandalarının yayınlanmaya başlandığı şu günlerde yeni bir vaat Cumhuriyet Halk Partisi kanalından geldi. İktidara CHP’nin gelmesi koşuluyla, ev hanımlarına maaş vereceğini açıkladı. Evde çalışan kadınlara, maaş vereceği şeklinde vaatte bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu proje ile ev hanımları adına yapılan sigortayla tüm kadınların emekli olabileceğini de açıkladı. 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin başkan koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu, ev hanımlarına yönelik yaptığı projeyi tekrar gündeme getirdi. Daha önceki seçimlerde de, ev hanımlığının sigorta kapsamında olması gerektiğine dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, yaklaşan seçim günlüğü ile bu konuyu tekrar masaya oturttu.

CHP’den ev hanımlarına müjde

Chp lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar seçimlerinde, başa gelmesi koşuluyla ev hanımlarına sosyal güvence ve maaş vereceği konusunu tekrar gündeme getirdi. Konuyla alakalı yaptığı tüm çalışmaları, reklam panolarına asarak Türk kadınlarına çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu gençlere de el atıyor

Türkiye’nin artan nüfusu ile birlikte, istihdam sorunun çözülememesiyle alakalı, çözümler üreteceğini dile getiren Kılıçdaroğlu iktidara geldiklerinde gençlerin işsiz kalmaması adına, işsizlik problemleriyle yakından ilgileneceklerini duyurdu. Öte yandan Chp lideri üniversiteli gençleri de unutmadı. Üniversite okuyan gençlere, her yıl 1000₺ yardımda bulunacağını açıkladı. Gençlerin kültür ve sanat faaliyetlerinde bulunabilmeleri adına 1000₺ bakiye bulunan kartları üniversiteli gençlerle buluşturacağını yine reklam panolarından duyurdu.

Türkiye’de Cumhurbaşkanı seçimi ne zaman olacak?

Bir sonraki Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminin, Türkiye Cumhurbaşkanını belirlemek adına en geç 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacağı belirlenmiştir. 2023 Türkiye genel seçimleriyle aynı gün yapılacaktır.

Türkiye’de en son seçim ne zaman oldu?

Türkiye’de en son seçim 24 Haziran 2018’de yapıldı. 2018 Türkiye genel seçimleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 27. döneminin 600 yeni üyesinin belirlendiği seçimle birlikte, 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumunda bazı değişikliklere giderek, yürürlüğe girdiği seçimdir.