Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu yorumlar ile dikkatleri üzerine çekmeyi her seferinde başarıyor. Dolar hakkındaki uçuk tahminleri nedeni ile sürekli olarak gündemde kalmaya devam ediyor. Uzun vadeli tahminlerinin tutması ile beraber Selçuk Geçer, kitlesini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Dolar hakkındaki yıl sonu tahminleri ile beraber enflasyon ile ilgili de konuştu. Ayrıca doların baskılanmaya çalıştığını ancak mevcut para politikaları nedeni ile doların büyük bir kırılma yaşayacağını belirtti. Mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını eleştiren Selçuk geçer, bu para politikalarına devam edilmesi halinde doların ilerleyen aylarda en az 5 katına kadar çıkabileceğini belirtti.

Enflasyon üç hanelilere ulaşacak

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’deki enflasyonun yıl sonunda rekor bir seviyeye ulaşacağını belirtti. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu2nun açıklamış olduğu enflasyon rakamlarının doğruluk payı olmadığını belirtti. Ancak TÜİK’in de yıl sonunda 3 haneli enflasyon rakamlarının açıklayacağını vurgulayan Selçuk Geçer, Türkiye’nin yaşadığı enflasyon oranı nedeni ile halkın çok zor zamanlardan geçeceğini aktardı.

Bütün bunlara ek olarak ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu düşük enflasyon verileri nedeni ile halkın maaşına yapılması gerekenden daha az miktarda zam yapılacağını belirtti. Bu durum da halkın alım gücünün normalden çok daha hızlı bir şekilde düşmesine neden olacak. Ayrıca Selçuk Geçer, takipçilerine enflasyonun düşmeyeceğini ve bu tür bir beklentiye girilmemesi gerektiğini belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer,  “Enflasyonun olduğu ortamlarda önce konut fiyatları yükseliyor gibi olur ama sonra bir tepe taklak oluyor. Dikkatli olmanız gerekiyor.” diye konuştu.

Dolar yıl sonunda 35 TL olur?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların yıl sonuna kadar yükseleceği noktayı çizdi. Bir rota halinde doların yükseliş seviyelerini belirten Selçuk Geçer, doların ilk hedefinin 21 lira olduğunu belirtti. Eylül ayı içerisinde doların 21 liraya kadar çıkacağını ve Ekim ayı sonu Kasım ayı başı gibi de doların 25 lira seviyelerine erişeceğini aktardı. Yıl sonunda ise dolar kurunu arattığımızda, karşımıza 30 ila 35 lira gibi bir seviye çıkacak.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten altın ve dolar uyarısı: "Çarşamba (bugün) kader günü"

Bütün bunlar ile beraber ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaşanan bu kriz nedeni ve yanlış para politikaları nedeni ile dolarda bir kırılmanın görülebileceğini aktardı. yapmış olduğu açıklamalarda mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını eleştirdi. Bu para politikalarının devamında ise doların büyük bir kırılma yaşayacağını ve Türk lirasının çok hızlı bir şekilde değer kaybedeceğini belirtti. Dolardaki yaşancak bir kırılma ile beraber doların bir anda 70 lira seviyesine çıktığını görebiliriz.

Altın yükselmeye devam edecek

Altın fiyatlarında şu an için bir düşüş söz konusu. Ancak Selçuk Geçer, altındaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını ve daha sonradan altın fiyatlarının yükselmeye başlayacağını aktardı. Yapmış olduğu açıklamalarda gram altın fiyatlarının dolar kuru ve Ons altın fiyatlarından etkilendiğini belirtti Ayrıca ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların yıl sonundaki yükseleceği seviye ile birlikte gram altın fiyatlarının da bin 500 TL bandına erişeceğini belirtti. Ekim ve Kasım ayı gibi ise gram altın bin 200 TL seviyesinde yer alacak. Bütün bunlar ile beraber ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 TL ons altın 1800 olduğunda. Altın yükselmeye devam edecek.” ifadelerini kullandı.