Her yıl bankalar tarafından emekli bireyler için tanımlanan emekli promosyon ödemelerinde 2022 yılının gelişi yeni bir dönemi de beraberinde getirdi. Maaşını başka bankalara taşıyan emekli bireyler ile ilk kez emekli maaşı alacak bireyle için tanımlanan bu promosyon ödemelerinde bankalar adeta bir yarışa girdi ve promosyon ödemesi sınırı sürekli olarak yükseltilmeye başladı. Her banka tarafından tanımlanan kampanyalar ile promosyon ödemeleri daha da yüksek seviyelerde görülüyor.

Emekli maaşını taşıyanlara promosyon ödemesi

Emekli bireylerin 2022 yılında emekli maaşlarını farklı bankalara taşımaları halinde alacakları promosyon ödemeleri yüksek seviyelerde görülmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan bu kampanya, 2022 yılında global enflasyon ve geçimde yaşanan zorluklar nedenleri ile yenilendi. Bankalar tarafından tanımlanan emekli maaşı promosyon kampanyalarında adeta bir yarış başladı ver yeni kampanya ile birlikte emekli bireyler için tanımlanan promosyon ödemeleri daha da yüksek seviyelerde görüldü. Maaşını güncel olarak aldığı bankadan farklı bir bankaya taşıyan emekli bireyler için tanımlanan kampanyalarda hem emekli bireyler, hem de emekli tanıdığına referans olan bireyler kampanya ödemelerinden faydalanma hakkı kazanıyor.

Toplamda 8.250 TL kazanma imkanı sunuluyor

Emekli bireyler için tanımlanan promosyon ödemelerinde üst sınır olarak 7 bin 500 Türk Lirası belirlenmişti. Bankalar tarafından yapılan açıklama ile bu kampanya ödemelerine ek olarak bir de emekli tanıdığına referans olan bireylerin emekli promosyon ödemelerine benzer promosyon ödemeleri alma  hakkı doğuyor. Şuan için emekli tanıdıklarına referans olan bireyler için tanımlanan ek ödemeler 750 Tür Lirası ücretine kadar yükseliyor. Emekli bireyler hem kendi maaşlarını farklı bir bankaya taşıyarak, hem de emekli tanıdıklarına referans olarak toplamda bu promosyon kampanyaları kapsamında 8 bin 250 Türk Lirası kazanma imkanı yakalamış oluyor. Bu kapsamda emekli bireyler maaşlarını aktif olarak almayı seçtikleri bankayı değiştirerek her banka tarafından tanımlanmış farklı promosyon ödemelerinden birini kazanabiliyorlar.

Emekli promosyonu kazanmak için ne yapılmalı?

Emekli bireylerin faydalanabileceği emekli promosyon ödemelerinden yararlanmak isteyen emekli bireylerin ya da ilk kez emekli maaşı alacak bireylerin maaşlarını farklı bir bankaya taşımaları ve bu kapsamda yeni anlaşmaları ile bankalarda 3 yıl taahhüt vermeleri gerekiyor. Emekli maaşını farklı bir bankadan çekme sözü verecek olan bireylerin yeni anlaştıkları bankaların 3 yıl boyunca müşterisi olarak kalma sözü vermeleri gerekiyor. 3 yıllık taahhüt sözü ile birlikte emekli bireylerin işlemleri tamamlanıyor v alacakları bir sonraki emekli maaşına ek olarak banka hesaplarına promosyon ödemeleri yatırılmaya başlanıyor.

İLGİLİ MAKALE  Memur ve emeklilere müjde! 3600 ek gösterge için son gelişmeler. En az yüzde 40 zam geliyor.

Emekli maaşı nasıl taşınır?

Emekli maaşını farklı bir bankaya taşımak isteyen emekli bireyler, bu işlemi gerçekleştirmek için birden fazla yol tercih edebilirler. En eski ve en çok tercih edilen yöntem olarak ise karşımıza bireysel müşteri temsilcisi ile birlikte taşıma işleminin bankadan gerçekleştirilmesi çıkıyor. bunun dışında mobil bankacılık uygulaması üzerinden, müşteri hizmetleri numarası n  aranarak telefon ile ya da e-Devlet aracılığı ile yine uygulama içerisinden maaş taşıma işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Maaş taşıma işlemleri gerçekleştirildiği zaman ise emekli bireyler alacakları ilk emekli maaşı ile birlikte promosyon ödemelerinden faydalanabiliyorlar. Bunun yanı sıra, emekli tanıdıklarına referans olmaları halinde ek olarak referans promosyonu da kazanıyorlar.