Yaptığı analizler ile bugüne kadar doların yükselişlerini çok yakından takip ettiğini ve takipleri sonucunda doğru verilere ulaştığını bizlere kanıtlamış olan Ekonomi Analisti Selçuk Geçer, yeni bir iddia ile sosyal medyayı salladı. Bundan 1 ay öncesinde yaptığı yorumlar ile doların 17 Türk Lirası seviyesini göreceğini iddia eden ve bugün açıklanan dolar kuruna baktığımızda ise bu iddiasının gerçekliğini fark ettiğimiz Selçuk Geçer, doların 22 lira olacağına dair iddialar ortaya koydu.

Yaşananların izahı yok

Daha öncesinde dolar kurunun 17 Türk Lirası seviyesine yükseleceğini söyleyen Selçuk Geçer, dolar ve enflasyon konusunda şoke eden açıklamalarda bulundu. Geçmişte yaşanan Milenyum krizi hakkında da konuşan Selçuk Geçer, geçmişte yaşanan krizler ile dolar ve Türk Lirası dengesine bakıldığında şuan çok daha kötü bir durumda olduğumuza dikkat çekti. Selçuk Geçer, ”5 Nisan 1994 yılı 8 bin olan dolar 42 bin liraya çıkmıştı.. Hiperenflasyona gitmişti Türkiye. Demek ki 98 çok iyi bir yıl değildi. Sayın Nebati enflasyonun düştüğünü söylüyor. Komik bir ekonomi yaşıyoruz. İzahı olmayan şeylerin mizahını yaşıyoruz. Doların da izahı yok. Ekonomi verilerinin izahı yok. Biz artık mizah yapıyoruz. Dolar 16,54 gördü sonra geriye gitti. Döviz satılıyor bir miktar geriye gidiyor. Ve 16,30’ü görürsek kimse şaşırmasın. Euro’da da hafif geri çekilme var. Hem dünyada hem Türkiye’yi etkileyen brent petrol fiyatları. İşler karışmaya devam edecek. Bu kafa değişmediği sürece bunların bedelini ödeyeceğiz” yorumlarında bulundu.

Dolar 22 Türk Lirası mı olacak?

Dolar hakkında bazı iddialarda bulunan ekonomi Analisti Selçuk Geçer, doların yıl sonuna kadar 22 Türk Lirası seviyesine yükselme  ihtimalinden bahsederken, yaz ayları bitmeden doların 20 Türk Lirası noktasına kadar yükselebileceğini de iddia etti. Ekonomi Analisti Selçuk Geçer dolar üzerine ”Dünyada enflasyon artıyor. Aslında biz enflasyonla ilgili en iyi aylardayız. Dolayısıyla enflasyonun bu olmadığını görüyoruz. Bunun dövize etkisi ne olacak? Dolar şu an 16,54’dü görmüş oradan 16,45’e gerilemiş. Demek ki döviz düşmeyecek. Yükseliş eğilimine devam edecek. Sayın Nebati Enflasyon düşme eğilimine girdi diyorsa oturup düşünmek gerek. Piyasada gerçek enflasyonu frenleyemiyor. Dolar bu koşullarda 22 liraya emin adımlarla gidiyor. Hatta biz yaz aylarında 20 lirayı buluruz. Sona Eylül Ekim Kasım ve Aralık aylarında enflasyonu yoldan çıkar ve doları fırlatır.” yorumlarını dile getirdi.

İLGİLİ MAKALE  Türk ekonomisi bataklığa doğru gidiyor! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer elinde dolar olanları uyardı

Güncel durumda dolar seviyesi ne?

Günel duruma bakıldığı zaman ise Ekonomi Analisti Selçuk Geçer tarafından açıklanan verilerin henüz aradan bir gün bile geçmeden doğrulanmaya başlandığını görmekteyiz. Dolar bugün 17,2 Türk Lirası seviyesinde ve genel olarak bakıldığında, bu kur dengesi yükseliş ile karşımıza çıkıyor. Selçuk Geçer tarafından yapılan yorumlar bu konu üzerinde incelendiğinde ise, bir ekonomik bunalıma doğru ilerlediğimiz düşünülmekte.

Büyük Bunalım dönemi mi geliyor?

Selçuk Geçer tarafından ortaya atılan bir başka iddia ise, izlenen güncel ekonomi politikası ile yapılan hamlelerin ekonomi sorununun önüne geçilmeyeceği yönünde. Selçuk Geçer, açıklanan verilere bakıldığında ve güncel ekonomi ele alındığında, carı açığın kapatılamayacağını ve bu nedenle gri listeden kara listeye doğru ilerleyeceğimizin altını çizdi. Yabancı sermayelerin Türkiye pazarından yavaş yavaş çekileceğine dğinen Selçuk Geçer, ”Bu da dövize olan ihtiyacına artmasına neden olur. Bütçe açığımız zaten kontrolden çıkmış durumda. Zamlar yapıldıkça piyasalar bozulmaya devam edecek. E kur nasıl bu seviyelerde tutulacak? 5 Nisan 1994 yılından daha daha sert bir seviyeye doğru gidiyoruz. Daha büyük bir krize ve daha büyük bir bunalıma doğru yol alıyoruz. Bu sıkıntılar bitmeyecek hazırlıklı olun. 1994 krizinden daha beter olacağız. Kur bir gecede 6 kat arttı. Fakirlik ve hiperenflasyona gidiyoruz” yorumlarını dile getirdi.