Kimse trafikte herhangi bir can ve mal kaybına neden olmak istemez. Ancak bazen de trafikte yapılan yanlış hareketlerin bir sonucu olabiliyor. Kırmızı ışıkta geçme ya da hızlı gitmenin belli cezaları bulunmaktadır. Bunun gibi diğer trafik kurallarına da uymamanın da cezası vardır. Bu cezaları ödemenin birkaç farklı yolu vardır. Bu yazımızda sizlere trafik cezanızı nasıl ödeyebileceğinizi anlattık.

Trafik cezaları nasıl ödenir?

Trafik cezalarını ödemek için karşımıza birçok farklı alternatif çıkıyor. Size en kolay ve pratik gelen yolu seçerek trafik cezalarını ödemenizi tavsiye ediyoruz. Aşağıda vereceğimiz yollar sayesinde çok kolay bir şekilde trafik ceza ödemesi işlemlerini gerçekleştebileceksiniz.

Vergi Dairesi, Banka Şubeleri ve PTT’den Ödeme Yapma

Kesilen trafik cezasını ödemek için vergi dairesine giderek ödeme işlemini yapabilirsiniz. Bununla beraber PTT şubelerine ya da anlaşmalı banka ATM’lerinden trafik cezası ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı numaranızı vermeniz yeterli olacaktır. Ayrıca bu şekilde aracın üzerine kayıtlı olan kişinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı numarasını vererek de başkası adına trafik cezası ödeme işlemi yapabiliyorsunuz.

İnternetten Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Yapma

Bir vergi dairesi, PTT şubesi veya banka ATM’sine gitmeden de trafik cezalarınızı ödeyebiliyorsunuz. Bunun için farklı alternatifler de mevcuttur. Ayrıca internetten online bir şekilde trafik cezası ödemek, size oldukça fazla zaman kazandıracaktır. Çünkü PTT şubelerinde sıra beklemek oldukça uzun sürebiliyor.

e-Devlet üzerinden trafik cezası ödeme işlemi nasıl yapılır?

e-Devlet Kapısı’na girerek “Trafik Para Cezası Borcu Sorgulama ve Ödeme” sayfasına giderek, ödemek istediğiniz trafik cezalarını ödeyebilirsiniz. Bunun yannda size gelen herhangi bir trafik cezası olup olmadığını da kontrol edebiliyorsunuz. Sizden istenilen bilgileri girerek, çok kolay bir şekilde trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Eğer e-Devlet şifreniz bulunmuyorsa, bir PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi alabilir ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sunduğu bütün hizmetlerden online bir şekilde yararlanabilirsiniz.

İnteraktif Vergi Dairesi’nden trafik cezası ödeme işlemi nasıl yapılır?

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sunmuş olduğu bir hizmet olan İnteraktif Vergi Dairesi sayesinde internet üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. tek yapmanız gereken şey ise siteye girdikten sonra “MTV ve Trafik Cezası Ödeme” sekmesine girmek. Daha sonra ise Türkiye Cumhuriyeti numaranızı ve aracın plakasını girerek, trafik cezası ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz.

İLGİLİ MAKALE  Trafik cezasını erken ödemenin indirimi var mı?

İnternet bankacılığı ile trafik cezası ödeme işlemi nasıl yapılır?

Kesilen trafik cezalarınızı internet bankacılığı üzerinden ödemeniz de mümkün. Bunun için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların internet sitesinden veya mobil bankacılık uygulaması üzerinden kolayca ödeyebiliyorsunuz. Bunun için aracınızın plaka kodunu ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı numarası gibi bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Gerekli bilgileri girdikten sonra ise kesilen trafik cezalarını sorgulayabilir ve kesilen trafik cezalarını çok kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz.

Trafik cezası indirimi nedir?

Trafik cezası indirimi, herkesin merak ettiği konulardan biridir. Eğer trafik cezanızın kesiliği günden itibaren 15 gün içerisinde trafik cezanızı öderseniz, yüzde 25’lik bir indirim ile cezanızı ödeyeceksiniz.