Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yatırımcı takipçilerini bililendirmeye devam ediyor. Yapmış olduğu açıklamalarda genellikle uçuk döviz kuru tahminlerine yer veren Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamış olduğu para politikalarını eleştirdi. Bunlar ile birlikte dış ticaret açığının her geçen gün arttığına dikkat çeken Selçuk Geçer, ithalat ile ihracat arasındaki makas aralığının bu şekilde artması ile beraber Türkiye’nin döviz rezervlerinde büyük bir azalma görülecek. Döviz rezervlerinin azalması da dolar ve diğer bütün para birimlerine karşı Türk lirasının değer kaybetmesine yol açacak.

“Dolarda 19 liraya hazır olun”

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin dolar rezervlerinin hızlı bir şekilde azaldığını iddia etti. Bunun sebebi ise mevcut hükümetin uygulamakta olduğu mevcut para politikaları ve dış ticaret açığının her geçen gün artması. geçen aydan bu yana dış ticaret açığı, yüzde 147 oranında artış gösterdi. Bu kadar fazla dış ticaret açığının olması da Türkiye ekonomisi için olumsuz bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunlar ile birlikte dolar kurunun Aralık 2021 tarihindeki gibi bir düşüş yaşamayacağını anlatan Selçuk Geçer, o dönem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dolar rezervlerinden 20 ila 30 milyar dolar arasında bir döviz çıkışının yaşandığını belirtti. Ancak bu yıl Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın şu an için bu gücü yok. Bu yüzden de hükümet, bu kadar yüksek miktarda bir dolar çıkışını bir daha yapamayacak. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer,  “Dolarda 19 liraya hazır olun. Dolardaki ilk hedef 19 lira olacak. Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Dolar 27 Aralık’ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 18.50 liraya çıktı.” ifadelerine yer verdi.

2 saatlik olay

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların rotasını belirledi. yıl sonuna kadar dolar kurunun kademeli bir şekilde yükseleceğini belirtti. Bunlara ek olarak doların ilk hedefinin 19 lira olduğunu anlattı. Daha sonra ise kasım ayının ortalarında dolar kurunun 25 lira seviyelerine dayanacağını anlatan Selçuk Geçer, yıl sonunda ise dolar kurunun 30 ila 35 lira arsında bir seviyeye yerleşeceğini dile getirdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “1-2 saatlik olay. 1 saatte dolar 30 lirayı görebilir. Hazırlıklı olun. Dolar borcu olanları ve elinde dolar olanları uyarıyorum. Elinizdekilerden olmayın. İlerde çok pişman olursunuz.” açıklamasını yaptı.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten altın ve dolar uyarısı: "Çarşamba (bugün) kader günü"

İthalat ile ihracat arasındaki makas aralığı artıyor

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin dış ticaret açığının hızlı bir şekilde arttığını belirtti. u artış nedeni ile Türkiye’den sürekli olarak bir para çıkışı oluyor ve dolar rezervlerinin bu kadar azalması ile birlikte Türk lirasının diğer dünya para birimleri karşısında değer kaybetmesine neden oluyor. Aynı zamanda Türkiye’den para kaçısının da olduğunu anlatan Selçuk Geçer, bu para kaçışları nedeni ile Türkiye’nin kredi notlarının da düşeceğini belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “İhracat azalıyor, ithalat artıyor. Bu da büyük bir dış ticaret açığına neden oluyor. 50 milyar dolar kapatmak için dövizi yükseltmek gerekli. Bunu da geçen yıl yaptılar. Bu sene de bunu daha agresif bir şekilde yapacaklar. Bu da bizi 110 ila 120 milyar dolar dış ticaret açığına götürür. Türkiye’den para kaçışı da var. Kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu.” sözlerini sarfetti.