Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu altın ve dolar yorumları ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Bunlar ile birlikte Türkiye’nin ekonomik gidişatı hakkında önemli bilgiler veren İslam Memiş, özellikle yapmış olduğu yıl sonu tahminleri ile gündemden düşmemeyi başarıyor. Gram altın yatırımcıları için oldukça önemli olan bilgiler veren İslam Memiş, gram altının yıl sonunda ve 2023 yılında nasıl bir seviyede devam edeceği hakkında tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. Bütün bnlar ile birlikte Ekim ayı başına dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası’ın (FED) almış olduğu politika faizi kararından sonra piyasalarda büyük bir hareketliliğin başladığını belirtti.

Ekim ayı için hazırlık uyarısı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda gram altın ve dolar ile ilgili önemli tahminlerini paylaşırken yatırımcıların da bir yandan Ekim ayı için hazırlık yapmaları gerektiğini belirtti. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) almış olduğu faiz kararı, piyasalar için oldukça önemlidiydi. Beklentiler FED’in 75 baz puan arttıracağı yönündeydi ve beklentiler doğru çıktı. Uluslararası piyasalarda büyük hareketlenmeler gerçekleşmeye başladı ve dolar endeksi Mayıs 2022’den beri en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar endeksinin bu kadar yükselmesi nedeni ile yatırımcıların başka varlıklara yönelmesi gerektiğini anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar dışındaki varlıkların daha fazla değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Dolardan uzak durun

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, aylardır takipçilerin dolar dışındaki farklı varlıklara yatırım yapmaları gerektiğini söylüyor. Bunlar ile beraber İslam Memiş, kağıt paraya yatırım yapılacaksa bunun dolar olmaması gerektiğini savunuyor. Dolar endeksinin yükselmesi ile brilikte dolar dolar dışındaki diğer para birimleri oldukça ucuz bir hale büründü. Bunlara ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolara yatırım yapacak kişilerin zarar etme ihtimalinden bahsetti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Euro dolara karşı ucuz kalmaya devam diyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var. Uluslararası piyasalardaki değer artışını da gördük. Piyasalar, öncesinden bunu fiyatlamamıştı, şimdi fiyatlamaya başladı. Bu da dolar kurunu artıracak. Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Gram altın fiyatlarında düşüş olacak mı? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten gram altın ve diğer emtia fiyatları hakkında önemli açıklamalar

Dünya iyi bir yere gitmiyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bütün dünyada yaşanan enflasyon krizi nedeni ile birçok farklı sıkıntının baş göstereceğini vurgladı. Bu sıkıntıların ise özellikle enerji ve gıda tarafında olacağını aktaran İslam Memiş, Brent petrol fiyatları ile ilgili e önemli tahminlerde bulundu. Brent petrol fiyatlarının 100 dolar seviyesinin üzerine çıkacağını vurgulayan İslam Memiş, “Kontrollü bir süreç var. Bu iş tansiyonunu artırarak devam edecek. Ne olacak? Piyasalarda gerginlik ve petrol fiyatlarını 100 doların üstünde göreceğiz. Yılı gerginlikle tamamlayacağız. Dünya iyi bir yere gitmiyor.” diye konuştu.

1 Ekim kritik tarih

Para Türk Lirası

Para Türk Lirası

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 1 Ekim 2022 tarihinin oldukça kritik bir gün olduğunu vurguladı. Yapmış olduğu açıklamalarda 1 Ekim günü piyasalarda birçok dengenin değişeceği sinyalini veren İslam Memiş, Kur Korumalı Mevduat hesabı sahibi olan kişilerin işlerine yarayacak oldukça önemli tavsiyelerde bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Bir haftalık süreç içinde yatırımcılar kararını vermeli. KKM’de param var, boşa çıktı dolar alayım mı? Hayır. Şöyle bir hamle yapabilirsiniz, elimde TL var. Ben TL’yi altına çevirip KKM’den faiz getirisini alabilirim. Aradaki getiriyi cebime koyarım. Altın gramı yükselince aradaki farklı alacağımdan zararım olmuyor. KKM’de TL’de duranlar, eline yeni TL geçenler bu hamleleri değerlendirebilir. Dolara sıcak bakmıyorum. Dolar 20 yılın zirvesinde, euro 20 yılın dip seviyesinde. Zirvedekini mi satın alırsın, diptekini mi satın alırsın? Buna karar vermeniz lazım. Ben alırım altınımı, KKM’ye koyarım, aylık getirimi alırım, altınım zaten altın olarak duruyor. Haliyle kaybım olmayacak.” sözlerine yer verdi.