Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz günlerde bono hamlesi ile ilgili açıklamlarda bulunmuştu. kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu ekonomi ve özellikle dolar ile ilgili açıklamalarıyla sürekli olarak gündemde olmaya devam ediyor. Yıl sonu için yapmış olduğu uçuk tahminler nedeni ile dikkatleri üzerine toplayan Ekonomist Selçuk Geçer, son videosunda döviz beklentileri ile ilgili gerçekleri paylaştı. Bütün bunlar ile beraber ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin enflasyonu ile ilgili yorumlarını da yapmaktan çekindemi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu enflasyon verilerinin doğru olmadığını ve Türkiye’de var olan enflasyonun normalden çok daha yüksek olduğunun altını çizdi.

Fırtınaya neden yaklaşıyoruz?

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınladığı bir videoda “Fırtınaya neden yaklaşıyoruz?” sorusunu yanıtladı. Yanıtlarında Türkiye’nin genel döviz beklentileri ile ilgili önemli yorumlarda bulunan selçuk Geçer, “Çünkü beklentiler Türkiye’de de bozuluyor. Döviz beklentileri yıl sonuna göre yükseliyor. Bunlar iyi beklentiler. Türkiye’deki fiyatlara bakınca aslında doların 20 liranın üzerine çıktığını gösteriyor. Yüzde 50’lik bir artış gözüküyor. Bunu dolara göre ayarladığımızda yüzde 40’lık fark var. Dövizin üzerine koyduğumuzda 20 liralık bir fiyatlama olduğunu görüyoruz.” yorumlarında bulundu.

Dövizle borçlanmayı aklınızdan bile geçirmeyin

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu yorumlarda vatandaşlara kesinlikle döviz ile borçlanılmaması gerektiğini belirtti. Çünkü Selçuk Geçer, yorumlarında döviz ile borçlanan kişilerin çok yüksek borç miktarları ile karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Bunlara ek olarak mazot fiyatlarının da şu an için çok yüksek olduğunu ve mazot fiyatları ile beraber dolar fiyatlarının da bu seviyelere kadar gelebileceğinin altını çizdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Para kazanma derdi ile yatırım yapmayın. Kesinlikle dövizle borçlanmayın. Çünkü Türkiye’de ekonomi yönetimine ilişkin bir ufuk çizgisi göremiyorum. Bir şeyin fiyatı aşırı yükselirse o şeyden uzak durun. Geçen sene yanıldım diyenler var. Bu ülkede mazot 28 liraysa anlayın ki döviz de oraya gidecek.” ifadelerine yer verdi.

Yanlış para politikaları

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamış olduğu mevcut para politikalarını eleştirdi. Şu an için yürürlülükte olan para politikalarının yanlış olduğunu ve bu yanlışta ısrar edilmesi halinde dolar kurunda büyük kırılmaların yaşanabileceğini belirten Selçuk Geçer, hükümetin bu yanlıştan dönmemesi halinde60 TL seviyesine ulaşılmış bir dolar kuru ile karşı karşıya kalınabileceğinin altını çizdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, şu an uygulanmakta olan para politikalarında ısrar edilmesi hainde 5 Nisan 1994 yılındaki krizden daha büyük bir kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini belirtti.

İLGİLİ MAKALE  Felaket Tellalı kötü haberi verdi! Dolar yıl sonunda 30 lira olacak. Selçuk Geçer'den şoke eden yorumlar

Doların rotasını çizdi

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, an itibari ile doların yıl sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğini belirtti. Yapmış olduğu açıklamalarda ilk olarak doların Eylül ayında 21 lira seviyesine geleceğini anlattı. Daha sonra ise doların 25 liraya geleceğini ve o zaman da tarihlerin Ekim ayını göstereceğini vurguladı. Yıl sonunda ise doların 30 TL ile 35 Tl arasında olacağını belirtti. Ancak mevcut para politikaları nedeni ile dolarda bir kırılma yaşanırsa, o zaman da doların 60 TL ile 70 lira gibi seviyelerde görülmeye başlanacağını belirtti.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonu tahminlerine altın fiyatlarını da ekledi. Yıl sonunda altın fiyatlarının etkilenceği birçok farklı detayın olduğunu belirtti. Bu etmenlerden ilkinin Ons altın fiyatları olduğunu belirten Selçuk Geçer, aynı zamanda dolar fiyatlarının da gram altın ve diğer emtialar üzerinde etkili olduğunu vurguladı. Yıl sonuna gelmeden önce gram altın fiyatlarının öncelikle bin 200 TL olacağını, yıl sonra geldiğimizde ise gram altın fiyatlarının en az bin 500 TL seviyesinde olacığının altını çizdi.