Kış aylarında kaloriferleri daha fazla açıyoruz. Bu yüzden de doğal gaz faturaları yüksek geliyor. bu yüzden de bazı vatandaşlar yüksek gelen doğal gaz faturalarını ödemekte zorluklar yaşayabiliyor. Bu yüzden de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla birlikte, dar gelirli aileler PTT’ye başvurarak yada e-devlet üzerinden doğal gaz faturaları için destek talebinde bulanabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 4 milyon haneye doğal gaz faturası yardımı yapılacağını açıklamıştı. Başvurular bugün (18 Şubat 2022) başladı. Ödemeler ise mart ayının ikinci haftasında yapılmaya başlanacak.

Doğal gaz fatura desteği kaç Türk lirası?

Doğal gaz faturaları yüksek geldiği için yapılan destek de bu tür faturalara uygun bir şekilde yapılıyor. Doğal gaz fatura destekleri ısıl haritaya göre belirleniyor. Maksimum ödenen destek miktarı 1150 Türk lirasıyken, minimum destek tutarı ise 450 Türk lirasıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz faturası yardımlarının 3’er ay arayla 2 defa yapılması planlandığını belirtti.

Doğal gaz faturası yardım ödemeleri nasıl yapılacak?

Doğal gaz faturalarına başvurabilmek için PTT’ye başvurmanız yeterli.  Ancak yardım ödemelerini alabilmek için PTT kartınızın olması gerekli. Çünkü doğal gaz yardım ödemeleri PTT kartlarına yatırılıyor.

Doğal gaz faturası desteğine nasıl başvuruluyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapılan kömür desteği kadar doğal gaz desteğinin de yapılacağını kamuoyuna ve vatandaşlara bildirdi. Bununla beraber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kota miktar olarak doğal gaz desteğinde bulunacaklarını açıkladı. Yapılacak doğal gaz faturası desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden kolayca başvurabiliyor. e-Devlet üzerinden doğal gaz faturası desteğine başvurmak için ise verdiğimiz linke tıklamanız yeterli olacaktır.

Doğal gaz faturası yardımı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarih verdi

Hükümet tarafından yapılan doğal gaz faturası desteği ve kömür desteklerinin ısınma yardımı altında topladıklarını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Kömür yardımlarını uzun süredir yapıyoruz artık doğal gaz ile ilgili de bir çalışma yaptık. Hem eğer ihtiyaç varsa ya da henüz doğal gaz ulaşmadıysa kömür yardımı devam ediyor. Biraz çerçeveyi genişleterek doğal gaz desteği de vereceğiz. 1,8 milyar lira kömür desteği verdik. doğal gazda 4 milyon haneyi hedefliyoruz, destekten yararlanabileceklerini düşünüyoruz. Şubat’ın ikinci yarısında başvuruları alacağız ve Mart ayında destekleri vereceğiz. Yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında yardım yapacağız.Hangi başlıkta sosyal yardım yararlanıcısı olacağını belirleyeceğiz vatandaşlarımızın. Şöyle bir algı alıştırma peşindeler, oy peşinde diye fakat biz herkese bu desteği vereceğiz. Şu anda 48 ayrı başlıkta vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz. Bunların her birinin standartları belli. Bunda çok iddialıyız.”