Öğrenciler için hayat pahalılığı zor olabiliyor. Bunun yanında okul masrafları da oldukça can sıkıcı oluyor. Ancak Denizbank’tan öğrencilere müjde var. Nakit ihtiyacınızı karşılamak için Denizbank’a başvurabilir ve düşük faizli kredi çekebilirsiniz. Bu krediye başvurabilmek için ne yapmanız gerektiğini bu yazımızda anlattık.

Denizbank’ın düşük faizli kredisine nasıl başvuruluyor?

Denizbank’ın herhangi bir şubesinden kolayca bu eğitim kredisine başvurabilirsiniz. Ancak başvurmadan önce hazırlamanız gereken belgeler vardır. Bu belgelerin hazırlanmaması durumunda da bu krediden yararlanamazsınız. Denizbank’ın düşük faizli eğitim kredisi için gerekli belgeler şunlardır:

  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Gelir belgesi (Maaş bordrosu, maaş yazısı ile başvuranlar için ilave olarak şirketin imza sirküleri, diplomalı serbest meslek sahipleri için 3 yıllık matrahlı vergi levhası)
  • Yerleşim belgesi veya son aya ait resmi fatura örneği
  • Öğrenci kabul belgesi

Bu belgeler, Denizbank yetkilileri tarafından incelenecektir. Bunun sonucunda da kredi alıp alamayacağınızı öğreniceksiniz.

Denizbank’ın düşük faizli eğitim kredisinin özellikleri nelerdir?

Eğer özel okul veya özel üniversitelerinin eğitim ücretlerini ödemek istiyorsanız, bu kredi tam size göre. Üst limiti 55 bin Türk lirası olan bu eğitim kredisi, 2,54 gibi oldukça düşük bir faiz oranına sahiptir. Ayrıca bu krediyi 36 aya kadar vadelendirebiliyorsunuz. Bu sayede çok fazla zorlanmadan, kredi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ayrıca bu krediye başvurabilmek için size en yakın Denizbank şubesine gitmeniz yeterli olacaktır.

Bu krediye her öğrenci başvurabilir. Ancak reşit olamayan şahıslar, ancak aileleri ile gelerek bu krediye başvurabilmektedir. Kişinin kredi puanına göre de kredi alıp alamayacağı kararlaştırılıyor. Eğer kişinin kredi puanı düşükse bu krediden yararlanamaz.

Denizbank’ın düşük faizli eğitim kredisi için örnek ödeme tablosu

hazırlanan bu örnek tablo, 10 bin Türk lirası kredi çekimleri varsayılarak hesaplanmıştır.  Bu eğitim kredisinin üst limiti ise 55 bin Türk lirasıdır. Vade süresine göre aylık faiz tutarı değişmiyorken, taksit tutarı ve kredi sigortası ücretleri değişmektedir.