Özellikle büyük şehirlerde sıkça kullanılan ve her evde su kaynağı olarak bulunan damacana cinsinden satılan sular her haftayı yeni bir zam ile açmakta. Hal böyle olduğunda da halk hem suya erişmekte zorluk çekiyor hem de alternatif kaynaklar arıyor. Bu dönemde arıtma suya artan talep de su zamlarının ne seviyede olduğunu az çok ortaya koymakta. Farklı firmalar tarafından satılan ve ürününe göre fiyatlandırılan damacana sulara ise geçtiğimiz günlerde yeniden zam geldi.

Güncel damacana su fiyatları

Su satışı yapan firmalar tarafından depozitolu ya da depozitosu şeklinde ayrı ayrı satılan, cam veya plastik şişe seçenekleri sunan damacana sularda yapılan zamlar ile değişen fiyatları ise şu şekilde karşımıza çıkmakta:

Buzdağı damacana su fiyatları

Ülke genelinde satılan sular arasında pH değeri ve sağlık testleri baz alındığında en sağlıklı su olma unvanı kazanan ve buna bağlı şekilde fiyatlarında değişimler gözlenen Buzdağı marka 19 Lt damacana su için belirlenen satış fiyatı 27 TL şeklinde zamlandı. Firmanın satışlarında etken rol oynayan depozito fiyatlarında ise henüz bir değişim gözlenmedi.

Saka damacana su fiyatları

Belirli bölgelerde belirli alıcı kitlelerine sahip Saka su, gelen zamlar ile birlikte fiyat listesini güncelledi ve yeni fiyatlar ile Saka 19 Lt damacana sular satışa sunuldu. Saka marka 19 Lt damacana su için belirlenen satış fiyatı 27 Tl olarak karşımıza çıkarken, depozito ücretinde henüz bir değişim yok.

Pınar damacana su fiyatları

Pınar markası altında üretilen ve satılan 19 Lt damacana sula gelen zamlar ise 29 TL seviyesine yükselirken, aynı marka bünyesinden satışşı yapılan 15 Lt cam şişe damacana sular ise 35 TL seviyesinden satılmakta. Pınar firmasının belirlenmiş depozito ücretlerinde ise herhangi bir değişim görülmüyor.

Kumsu damacana su fiyatları

Depozito ücreti bulunmayan Kumsu marka damacana sular piyasa içerisindeki ucuz fiyattları ile alıcı bulmaya devam ederken, gelen zamlar ile Kumsu markasının da satışları değişikliğe uğradı. 19 Lt olarak satılan Kumsu marka damacana sular gelen zamlar ile birlikte 24 TL seviyesine yükseldi.

Fuska damacana su fiyatları

Piyasa içerisinde ismini Buzdağı gibi sağlıklı oluşu ile duyurmuş olan Fuska marka sular, gelen zamlardan etkilendi. Firma bünyesinde satılan 19 Lt damacana suların güncel fiyatı ise 27 TL şeklinde değişiklik gösterdi. Firma tarafındna belirlenen depozito ücretlerinde ise henüz bir değişen yok.

İLGİLİ MAKALE  Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar oldu? Güncel ayçiçek yağı fiyatları 18 Haziran 2022

Erikli damacana su fiyatları

Diğer markalar ile kıyaslandığı takdirde fiyat tarifeleri bir miktar daha yüksekte seyreden Erikli marka sular da gelen zamla rile yeni fiyatlara geçiş yaptı. 19 Lt olarak satılan Erikli marka damacana sular için belirlenen satış fiyatı 34 TL olurken, depozito ücretleri ise hnüz değişim göstermedi.

Hamidiye damacana su fiyatları

İstanbul merkezli olarak satışlarına devam eden Hamidiye su markası da diğer markalar gibi yeni fiyat tarifesi ile satışa geçmiş durumda. Hamidiye markası bünyesinde satışı yapılan damacana sular için belirlenen 19 LT plastik şişe cinsi için satış fiyatı ise 26 TL olarak görülmekte.

 

Damacana su fiyatları. Damacana suda son fiyatlar ne kadar oldu? (8 Nisan 2022)

Milenyum devrinin başlamış olması ile birlikte çeşme sularının kullanımı da azaltılmıştı. Yeni bir alternatif olan plastik şişelere doldurulmuş arıtılmış suların tüketimi ise bu düşüşle birlikte iyice artmış ve neredeyse her evde kullanılan bir su kaynağı olmuştu. Zamanla bu suların yerini de arıtma sistemleri almaya başladı ve insanlar evlerinde temiz suya kendileri arıtarak erişebiliyorlardı. Durum böyle olunca damacana su üreticileri de kampanyalar ve farklı fırsatlar ile piyasadaki yerini sabit tutmaya devam etti.

Damacana su güncel fiyatları

Zamanla plastik şişelerin yerini almaya başlayan cam şişeler de dahil olunca ve haberlerde plastik şişelerin kanser yapığı iddiaları da yaygınlaşınca ister istemez fiyatlarda değişimler oldu. Zaman zaman artan ve yükselen damacana su fiyatlarını en çok etkileyen ise büyük bir çoğunluk tarafından kullanılan depozitolu plastik şişelerden kaynaklanıyordu çünkü ne zaman petrol ham maddesi üzerinden bir zam işlense petrolden üretilen plastik şişeler de bu zamlardan etkileniyordu. Su üreticilerinin belirttiği iddialar doğrultusunda şişelerin maliyetinin artması nedenine bir de arıtma tesisleri için kullanılan sanayi tipi doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar eklendiğinde su fiyatlarına zam yapmak dışında alternatif kalmıyordu. Böylelikle de su fiyatları her geçen gün artmaya başladı ve bu zamlar özellikle son 1 yıldır haftalık şekilde satış fiyatlarına yansıdı. İşte son zamlar ile birlikte güncellenmiş damacana su fiyatları:

Buzdağı damacana su fiyatları

Buzdağı yapılan birçok araştırma ile ülkede satılan en sağlıklı sular listesinde yer almayı başardı. Bu durum da kullanıcılarının artmasına ve dolayısı ile fiyatlarda değişmelere yol açtı. Son yapılan zamlar ile birlikte Buzdağı marka 19 Lt damacana suların güncel fiyatı ise 25 TL olarak piyasada yerini alıyor. Depozitolu satılan Buzdağı marka damacana suların şişesi başına depozito ücreti ise 70 TL olarak güncellendi. Farklı markadan geçenler için bu ücret 50 TL, 15 litrelik cam damacana şişe kullanan müşteriler için ise 170 TL şeklinde değişiyor.

İLGİLİ MAKALE  İstavrit, çipura, alabalık ve somon fiyatları zamlandı! Su Ürünleri Hali güncel balık fiyatları

Saka su damacana fiyatları

Uzun yıllardır su piyasasındaki varlığını koruyan fakat Buzdağı kadar geniş kitleler tarafından alıcısı olmayan Saka su ise 19 Lt damacana hali ile 25 TL’den satılıyor. Saka su alıcıları için damacana şişe 60 TL olarak belirlenirken Saka su bünyesinde ise cam şişe satışı bulunmuyor.

Pınar su damacana fiyatları

Pınar marka satılan sular hem uzun süredir piyasada yerleşik konumunu koruyor hem de her geçen gün müşteri kazanmaya devam ediyor. 19 Lt olarak satılan Pınar damacana suların güncel fiyatı ise 27 TL olarak değişim gösterdi. Plastik şişe damacanaların depozito ücreti ise 75 TL olarak artış kazandı. 15 Lt olarak satılan cam damacana suların ise satış ücreti 32 TL olarak değişirken bu damacanaların depozito ücreti ise 150 TL’ye yükseldi.

Kumsu damacana fiyatları

Çoğunlukla bilinmese de kalitesi ile onay notu alan Kumsu marka damacanalar ise daha çok mahalle marketlerinden temin edilen ve depozitosuz olarak satılan bir damacana su çeşidi. 19 Lt olarak satılan ve plastik şişede satışa sunulan Kumsu marka damacana suların güncel fiyatı ise 22 TL olarak güncellendi.

Fuska su damacana fiyatları

Fuska markası özellikle su markaları arasında yapılan başarı testleri ve sağlıklı sağlıksız su listelerinin paylaşılması ile müşteri kazanmaya başlamış ve piyasadaki yerini almıştı. 19 Lt Fuska damacana su fiyatları ise 25 TL olarak artarken damacanaların depozito ücreti ise 50 TL şeklinde karşımıza çıkıyor.

Erikli su damacana fiyatları

Erikli su diğer markalara göre bir miktar daha fiyat yüksekliği ile bilinen bir marka olup yerleşik bir müşteri kitlesine sahip. 19 Lt olarak satılan Erikli marka damacana suların satış ücreti ise 31 TL olarak değişirken damacana depozito ücreti 65 TL olarak belirlenmiş durumda.

Hamidiye damacana fiyatları

Hamidiye belediyeye bağlı olduğu bilinen bir marka olduğundan genel kitlesini kaybetmeyen bir yapıya sahip. Cam şişe satışı bulunmayan Hamidiye suların 19 Lt damacana su satışı ise 24 TL olarak karşımıza çıkıyor ve depozitosuz şişelerde satılıyor.