Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünleri son aylarda aldıkları zamlar ile geçen yıla oranla çok daha yüksek fiyatlardan satılmaya başlamışlardı. Bu yüksek fiyat tarifesi de vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hata zincir marketlerde uygulanan belirli ürünlerde geçerli indirimler raflara yansımış olsa da, zamların yüksekliği halkı yine de tedirgin edecek seviyedeydi. Zamların en büyük sebebi olarak ise global enflasyon ve bu enflasyonun ortaya çıkardığı kaynak sorunları.

Ayçiçek yağı güncel fiyatları ne kadar oldu?

Ayçiçek yağları için belirlenmiş olan güncel fiyatlar, hem marketlerde hem de internet sitelerinde belirli bir fiyat bandında yayınlanmakta. Her ne kadar her firmanın kendine ait belirli satış fiyatları olsa da, piyasadaki denklik ilkesi kapsamında fiyatlar birbirine yakın seviyelerden sunulmakta. Bu fiyat aralıkları ise A101, BİM, Şok ve Migros gibi zincir marketler kapsamında da yayınlanmakta ve alışverişe gidecek vatandaşlar tarafından takip edilmekte. Güncel fiyatları ile zincir marketlerde ayçiçek yağı satışları ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

BİM ayçiçek yağı fiyatları

BİM marketlerde satılan ayçiçek yağları genel olarak BİM market markası olan Sole marka adı altında satışa sunuluyor. Bunun dışında belirli markalara ait belirli ürünlerin satıldığı BİM marketlerde Sole 1 litre ayçiçek yağı için belirlenen güncel satış fiyatı 39,22 Türk Lirası. Sole marka ayçiçek yağlarında 2 litre Sole ayçiçek yağı ise 59,68 Türk Lirası ücretinden satılmakta. 5 litre Sole ayçiçek yağı ise 145 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor. Sole marka dışında satılan ayçiçek yağı olarak 5 litre Biryağ ayçiçek yağı 165 Türk Lirası şeklinde satılıyor.

A101 ayçiçek yağı fiyatları

A101 marketlerde satılan ayçiçek yağları hem Vera markası ile kendi üretimleri olan ayçiçek yağı şeklinde hem de diğer markalara ait ürünler olarak satılıyor. A101 market bünyesindeki en ucuz ayçiçek yağı olan Vera marka ayçiçek yağlarında 1 litre Vera ayçiçek yağı 234,50 Türk Lirası ücretinden satılıyor. 2 litre Vera ayçiçek yağı ise 69,90 Türk Lirası. 5 litre Vera marka ayçiçek  yağı ise 154,00 Türk Lirası ücreti ile satılmakta. A101 marketlerde satılan ayçiçek yağları diğer markalar için ortalama fiyatlara sahip. 1 litre ayçiçek yağları ortalama olarak 44,90 Türk Lirası olarak satılmakta. bu durum 2 litre ayçiçek yağları için 74,90 Türk Lirası olarak değişiyor ve A101 bünyesinde 5 litre ayçiçek yağları ise ortalama olarak 165,00 Türk Lirası ücretinden satılıyor.

İLGİLİ MAKALE  İnşaat demiri fiyatları düştü! 1 ton inşaat demirinde güncel fiyatlar

Şok ayçiçek yağı fiyatları

Şok market bünyesinde satılan ayçiçek yağları tek marka olan Evin marka adı ile satılmakta. Şok market bünyesine ait bir marka olan Evin marka ayçiçek yağlarında fiyatlar ise 1 litre Evin ayçiçek yağı için 34,50 Türk Lirası. Şok market bünyesinde 2 litre Evin ayçiçek yağları 69,00 Türk Lirası şeklinde satışa sunuluyor ve bu durum 5 litre Evin ayçiçek yağları ise 155,00 Türk Lirası olarak değişiyor.

Migros ayçiçek yağı fiyatları

Migros marketlerde satılan ayçiçek yağları Migros markası ve diğer markalar olarak satışa sunuluyor. Migros marketlerde satılan ayçiçek yağları arasında en uygun fiyatlara sahip olan ayçiçek yağları Migros markası ile satılıyor ve 1 litre Migros ayçiçek yağı 32,50 Türk Lirası ücretinden satılıyor. Bu durum 2 litre Migros ayçiçek yağları için 64,90 Türk Lirası olarak değişiyor ve 5 litre Migros ayçiçek yağları ise 146,50 Türk Lirası olarak satılıyor. Migros marketlerde satılan diğer markalar için ise ortalama fiyat tarifeleri uygulanmakta. 1 litre ayçiçek yağları 49,90 Türk Lirası şeklinde ve Migros marketlerde 2 litre ayçiçek yağları ise 94,95 Türk Lirası ortalama fiyatı ile satılıyor. Migros marketlerde satılan 5 litre ayçiçek yağları için ortalama fiyatlar ise 169,90 Türk Lirası.