Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan çiftçinin yüzünü güldürecek bir haber daha geldi. Gelen haber kapsamında çiftçilere 468 milyon TL’lik destek avans ödemesinin bugün itibarıyla gerçekleştirileceği haberinin ardından pek çok çiftçinin yüzü gülmeye başladı. Konuya dair tüm detayları Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, ödemelerin bugün itibarıyla hesaplarda olacağına dikkat çekerken aynı zamanda 468 milyonluk ödemeye dair tüm detayları paylaştı. İşte çiftçiye yapılan yardıma dair tüm detaylar…

468 milyon liralık avans hesaplarda

Çiftçinin yüzünü güldürecek o haber Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’den geldi. Pancar sulama avansına için 468 milyon liralık ödemenin bugün itibarıyla çiftçinin hesabında olacağına dair açıklamada bulunan Kirişci, çiftçilerin hesaplarını kontrol etmeleri üzerine söylemde bulundu. 2022 yılına girdiğimiz günden itibaren tarım alanında yaşanan zamlar pek çok çiftçinin belinin bükülmesine neden olurken bu zamların bir çoğu, rekoltelerde de ciddi kayıpların yaşanmasına neden oldu. Pek çok çiftçinin tarım sektörünü bırakmasının ardından, tarımın içerisinde olan çiftçilerin sayısı da bir hayli düşerken yaşanılan bu süreçte sebze ve meyvenin çok daha yüksek meblağlardan sofralarda yer almasına neden oldu. Tarım sektöründe yaşanan zamlar, çiftçinin büyük ölçüde zorlanmasına ve üretim noktasında ciddi kayıpların yaşanmasına neden olurken Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçerek çeşitli alanlarda çiftçiye destek ödemeleri yaparak çiftçilerin bir nebze de olsa kalkınmasını sağlamak amacıyla projeler geliştirmeye başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla pancar üreticilerine sulama avanslarının bugün itibarıyla hesaplarında olacağına dair bilgi veren Kirişci, “Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yer alan Türkşeker tarafından 25 Ağustos Perşembe günü pancar çiftçimizin hesabına yatırılacak 468 milyon TL sulama avansı ile birlikte toplamda çiftçimize verilen nakdi avans desteği 1 milyar 617 milyon TL olacak.” şeklinde ifade de bulundu.

Sözleşmeli tarım kapsamında tarlasına pancar eken  28 bin 427 pancar çiftçisine 25 ağustos itibarıyla 1 milyar 617 milyon TL nakdi, 1 milyar 69 milyon TL ayni avans olmak üzere toplamda 2 milyar 686 milyon TL avans ödemesinin gerçekleştirildiğini dile getiren Kirişci, pancar üreticilerine hayırlı olsun temennisinde bulunmayı da ihmaal etmedi.