Çiftçinin yüzünü güldürecek bir haber daha geldi. Çiftçiye verilmek üzere 118 milyon 14 bin liralık motorin desteğinin olacağı haberi duyuruldu. Konya Şeker fabrikasının yürürlüğe koyduğu proje kapsamında şeker pancarı üreticilerine verilmek üzere 118 milyon 14 bin liralık motorin desteği ayrıldı. Konya Şeker’in, şeker pancarı üreticilerini desteklemek amacıyla yürürlüğe soktuğu bu proje kapsamında ödeme planlaması noktasında 3 avans şeklinde olacağı düşünülürken, ikinci avans olarak motorin desteği ile alakalı kupon dağıtımının yapıldığını dile getirdi. İşte Konya Şeker’in başlattığı projeye dair tüm detaylar…

Çiftçiye bir yardımda Konya Şeker’den geldi!

Çiftçiyi destekleme amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, çiftçiye üretim açısından destek olabilmek ve tarım noktasında kritik problemlerin önüne geçmek amacıyla bir adımda Konya Şeker’den geldi. Konya Şeker, şeker pancarı üreticisine 118 milyon 14 bin liralık motorin desteğinde bulunacağına dair açıklamada bulundu. Şeker pancarı üreticisini desteklemek amacıyla yürütülen proje kapsamında Konya Şeker’in yürürlüğe soktuğu bu proje üç avans şeklinde gerçekleştirilecek. üç avansın ikincisi olan projenin detayında bulunan 118 milyon 14 bin liralık motorin desteğinde çiftçilere verilmek üzere birer kupon düzenlenecek. Desteğini kullanmak isteyen çiftçiler bu kupon üzerinden gerekli işlemleri kısa süre içerisinde gerçekleştirebilecek. Tarlada hummalı bir çalışma ile tarlasını biçen çiftçiye Kurban Bayramı öncesinde ödemeler çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. 5 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla motorin desteğine ait ödemelerin gerçekleştiğini dile getiren Konya Şeker, motorin desteği için de kupon dağıtımı yapacağını dile getirdi. Konya Şeker’in 2022 ile 2023 tarihleri arasında şeker pancarı ekimi yapan çiftçilere verilecek olan destek miktarının 118 milyon 14 bin lira olacağını açıkladı.

Şeker pancarı üretiminde nelere dikkat edilmesi gerekir?

Şeker pancarı üretimi noktasında, hasadın çok daha verimli olması için dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Bu hususların başında da şüphesiz ekim işlemi gelmektedir. Şeker pancarı ekilirken toprağın tavlı halindeyken yapılması gerekmektedir. Eğer ektiğiniz süre zarfında toprak tavlı halde değilse, o noktada toprağı sulama yöntemi sayesinde havalandırmak son derece önemlidir. Doğru toprak vaktinde şeker pancarının ekimini gerçekleştirdikten sonra, şeker pancarının verimli olabilmesi için tarlanızı yabani otlardan korumanız gerekmektedir. Şeker pancarınızın ekim derinliğini  2 ile 3 cm derinliğinde yapmanız da önemli hususların başında gelmektedir.