Çiftçinin bir nebzede olsa yüzünü güldürecek o haber Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin yaptığı açıklama sonrasında çiftçilere 425 milyon 131 bin 69 TL’lik tarımsal destek ödemesinin yapılacağı bildirilirken, konuya ilişkin tüm detayları yine Prof. Dr. Vahit Kirişci sosyal medya hesabından paylaşırken, konuya ilişkin tüm detayları haberimizden öğrenebilirsiniz!

Hesabınızı kontrol edin

2022 yılına girdiğimiz günden itibaren gelen zam ve enflasyon pek çok kişinin sıkıntı içerisine girmesine neden olurken bu zorlanmadan en çok nasibini alan şüphesiz çiftçiler olmuştu. Gübreden, ilaca, tohumdan, mazota kadar üretimin olması için gerekli olan tüm elementlere uygulana zam tarifesi pek çok çitçinin zorlanmasına neden olurken aynı yıl içerisinde tarım sektörünü bırakan birçok çiftçi de bulunuyordu. Bu sancılı süreç çiftçilerin üretimde zorlanmasına neden olurken aynı zamanda üretim noktasında da büyük ölçüde düşüşlerin oluşmasına neden oldu. Rekolte seviyelerinde meydana gelen düşüşler ürünlerin çok daha yüksek meblağlardan soframıza gelmesine neden oldu. Bu durum sonrasında Tarım ve Orman Bakanlı’ğı çiftçileri koruma altına alabilmek ve bir nebze de olsa yanlarında bulunmak amacıyla gerçekleştirdikleri tarımsal destek ödemeleriyle kalkınmalarını sağlamaya çalışırken, yeni bir tarımsal destek ödemesinin haberini verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonrasında 425 milyon 131 bin 69 TL’lik tarımsal destek ödemesinin çiftçilere yapılacağını duyururken, konuya ilişkin tüm detayları yine sosyal medya hesabından duyurdu. Vahit Kirişci’nin açıklaması sonucunda 425 milyon 131 bin 69 TL’lik tarımsal destek ödemesini iki kalemde gerçekleştirdiğini dile getirirken ödemeler şu şekilde gerçekleştirilecek;

  • TMO alım primi desteği 415 milyon 105 bin 3 lira,
  • Sertifikalı tohum kullanım desteği 10 milyon 26 bin 66 lira

Toplamda iki kalemde gerçekleştirilecek tarımsal destek ödemelerine dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vahit Kirişci, ödemeler için çiftçilerin hesaplarını kontrol etmelerine yönelik uyarılarda bulunurken sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “425 milyon 131 bin 69 TL’lik tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun. ” şeklinde not düşmeyi de ihmal etmedi. Bu durum itibarıyla tarımsal destek ödemesinden yararlanabilmek için hesabınızı kontrol etmeyi unutmayın.

İLGİLİ MAKALE  Gübre fiyatları hızla artıyor, böyle giderse tüm tarım ürünleri büyük bir enflasyona kurban gidecek

Kaynak: https://www.tarimorman.gov.tr/