Çiftçinin yüzünü güldürecek o haber Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Çiftçinin hesabına yatırılacak 452 milyon liralık pancar söküm avansına dair tüm detayları sosyal medya hesabından paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, konuya ilişkin tüm detayları paylaştı. İşte çiftçilerin hesabına aktarılacak o meblağ ve konuya ilişkin tüm detaylar…

Hesabınızı kontrol edin

Yeni yıla girdiğimiz günden itibaren pek çok farklı alanda uygulanan zamlar hem vatandaşın hem de küçük büyük fark etmeksizin tüm üreticilerin belinin bükülmesine neden oldu. Bilhassa kıt kanaat geçinen çiftçiler gelen gübre, ilaç, mazot gibi çeşitli zamların ardından fazlasıyla zorlu bir sürece girerken, bu yıl içerisinde çiftçiliği bırakan birçok çiftçi de oldu. Elinde avucunda kalan para ve tohumlarla sezonu kurtarmaya çalışan çiftçiler ekmek mücadeleleri için savaşmaya devam etseler de bu durum rekolte seviyelerinde ciddi düşüşlerin oluşmasına neden oldu. Rekolte seviyelerinde meydana gelen düşüş hem üreticiyi hem de vatandaşı yakından vurdu.

Duruma bir noktada el atmaya çalışan Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere tarımsal destek ödemesi yaparak çiftçilerin kalkınmasına yardımcı olmaya çalışıyor. Tarımsal destek ödemesi noktasında 452 milyon liralık ödemenin çiftçilerin hesabına aktarıldığını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, pancar söküm avansının çiftçilerin hesabına aktarıldığını dile getirdi. Konuya ilişkin tüm detayları Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından paylaşırken “Türkşeker aracılığıyla 452 milyon liralık pancar söküm avansını bugün pancar üreticisi çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz.” şeklinde not düştü. Gerçekleştirilen pancar söküm avansının tüm çiftçilere yüksek gelir kapısı oluşturması dileğiyle.