Çiftçinin yüzünü güldürecek o haber geldi. Yardımın yapıldığı yer bu kez Siirt’in Baykan ilçesi. Dolu nedeniyle tarlası büyük ölçüde hasar gören ve hiçbir şekilde hasat edemeyen çiftçileri desteklemek ve kalkınmalarını sağlamak amacıyla 1,5 milyon liralık tarımsal destek ödemesinin yapılacağı bilgisi geldi. 1 milyon 500 liralık yardım destek ödemesi pek çok çiftçinin yeniden umutlanmasına yardımcı olurken, yeni ekim dönemine çok daha hazırlıklı başlamalarına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Çiftçiye 1,5 milyonluk yardım geldi

Siirt’in Baykan ilçesinde dolu nedeniyle tarlası büyük ölçüde zarar gören çiftçi yalnız bırakılmadı. Dolu nedeniyle tarlası zarar gören çiftçiye verilmek üzere 1 milyon 500 bin liralık destek ödemesi yapıldı. Yapılan bu destek ödemesinin sonucunda pek çok vatandaş, yeniden tarlasını ekme gücüne erişebilirken bir nebze de olsa rahat etti. Konuya dair tüm detayları Siirt Valiliği açıklarken, Siirt’in Gündoğdu ve İkizler köyünde çiftçilerin dolu dolayısıyla tarlasının büyük ölçüde hasara uğradığı haberinin ardından yardım düzenlendiği bilgisi verildi. Çiftçilere dolu dolayısıyla hasarın karşılanmasını önlemek amacıyla yardım verildiği dile getirilirken “Yardımların valiliğin girişimleriyle Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. 89 Mayıs’ta Gündoğdu, Ulaştı ve İkizler köylerinde yaşanan aşırı doludan etkilenen 179 dekar tarım alanında zarar gören 116 çiftçi için 1 milyon 500 bin lira dolu hasarı yardımı gönderilmiş, dolu hasarı yardımı zarar gören üreticilerimizin hesaplarına aktarılmaya başlanmıştır. Yaşanan afetten zarar gören üreticilere tekrar geçmiş olsun. Her daim çiftçilerin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklama sonucunda 1 milyon 500 bin liralık ödemesi pek çok çiftçinin rahat etmesine yardımcı oldu.

Çiftçilerin yüzü gülmeye başladı

Siirt’te dolu dolayısıyla birçok tarla hasarlı durumda olurken, yeniden hasat etmek için tarlanın belli bir düzenekte olması gerekiyordu. Tarlayı yeniden eski haline getirebilmek için destek ödemesinde bulunduğunu açıklayan Siirt Valiliği, çiftçiye 1 milyon 500 bin liranın verileceğini açıkladı. Bu durum itibarıyla 1,5 milyonluk yardım ödeneği alan çiftçi yeniden tarlasını ekme potansiyelini barındırmaya başladı. Konu itibarıyla çiftçiye verilen 1 milyon 500 liralık destek ödemesi çiftçinin umudu olmaya başladı. Yapılan yardım sayesinde yeniden tarlasını ekme girişiminde bulunan çiftçiler yeni sezon hazırlıklarını yapmaya başladı.