Buğday ve arpa olarak alınıp satılan tarı ürünleri hububat grubunda işlem görmektedirler. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayınlanan güncel listelerde ortalama fiyatları yer alan buğday ve  arpalar için güncel fiyatlar gerçekleştirilen son satışa bağlı şekilde listelere yansıtılır. Buğday ve arpa fiyatlarına baktığımızda listelerde genel olarak bir dalgalanma görmekteyiz. Kimi buğday ve arpa çeşitlerinde zamlar devam ederken kimiler ise aşağı yönlü hareketlere geri dönmüş durumda.

Güncel buğday ve arpa fiyatları

Buğday ve arpa çeşitleri için belirlenen güncel fiyatlar TOBB tarafından yayınlanmaya devam ediyor. Yayınlanan güncel listelerde yer alan fiyatlara göre buğday ve arpalarda belirli bir dalgalanma görülüyor. Bazı buğday çeşitleri ve arpa çeşitleri zamlar alırken bazıları sabit ilerleyişe devam ediyor ya da fiyatları düşüşe geçiyor. Bu durumun ana sebebi ise ürünlere olan taleplerin değişmeye başlaması. Aldıkları zam ve indirimler ile listelerde değişken grafikler ile karşımıza çıkan buğday ve arpa gibi tarım ürünleri için güncel fiyatlar ise şu şekilde değişiklik gösteriyor:

Beyaz arpa

Beyaz kabuklu arpa çeşidi olarak işlem gören beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 57 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştiriciliği ve satışı gerçekleştirilen arpa çeşidi olan yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Alaca Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 5 bin 22 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Yerli tohum buğdayların beyaz ve sert kabuklu çeşidi olan beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 552 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Yerli tohum olarak satılan buğdayların kırmızı ve sert kabuklu çeşidi olan kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 102 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Buğday ve arpa fiyatlarına zam! TOBB 'güncel' buğday ve arpa fiyatlarında son durum

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğday kategorisine yer alan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Uzunköprü Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel 6 bin 744 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik beyaz yumuşak buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan beyaz ve yumuşak kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik beyaz yumuşak buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 38 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan kırmızı ve yarı sert kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 8118 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alınıp satılan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı d 5 bin 565 Türk Lirası seviyesinde görüldü.