Tarım ürünleri için belirlenen fiyatlar 2022 yılı içerisinde oldukça zamlı bir hale geldi. Üretim maliyetlerinin artması sonucunda tarım ürünlerine gelen zamlar özellikle buğday ve arpa fiyatlarında etkisini gösterdi. Çiftçilerin üretim maliyetlerini karşılamak adına fiyatlarının yükselmesini istediği buğday ve arpa gibi tarım ürünlerinde güncel fiyatlar beklenen yükselişler ile karşımıza çıktı. Yayınlanan listelerde güncellenen hali ile paylaşılan fiyatlar ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından hem çiftçiler hem de alıcı firmalar için listeleniyor.

Buğday ve arpa fiyatlarında artış devam ediyor

Geçtiğimiz aylarda fiyatları yükselmeye başlayan arpa ve buğday gibi tarım ürünleri için güncel fiyatlar gerçekleştirilen son kayıtlı satış ile birlikte belirleniyor. Belirlenen fiyatlarda ise artışlar devam ediyor. Dalgalı bir fiyat grafiğine sahip olan buğday ve arpa türünden hububatlar için fiyatlar sürekli olarak güncellenmeye devam ediyor. Haziran ayında yaşanan düşüş ve artışların arka arkaya işlendiği listelerde son günlerde ise artışlar tekrar kendini göstermeye başladı. Yapılan son güncellemeler sonrasında buğday ve arpa türünden hububatlar için belirlenen güncel fiyatlar ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Beyaz arpa

Beyaz kabuklu arpalar olarak satılan arpa çeşidi olan beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı ise 6 bin 156 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alım satımları gerçekleştirilen yemlik arpa çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Uzunköprü Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı ise 5 bin 915 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz kabuklu sert Anadolu buğdayı olarak alım satımı gerçekleştirilen buğday çeşidi yerli tohum olarak bilinen buğday çeşididir. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğday için belirlenen güncel satış fiyatı ise 7 bin 308 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Tüp fiyatlarına yeniden zam geldi: Güncel 'İpragaz, Milangaz ve Bizimgaz' tüpgaz fiyatları

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu yerli tohum buğdaylar olan Anadolu buğdayı çeşidi kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı ise 7 bin 40 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar grubuna ait olan kırmızı buğday çeşidi olarak satılan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı ise 7 bin 91 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik yumuşak beyaz buğday

Ekmek yapımında un olarak kullanılmak üzere işlem gören yumuşak kabuklu buğdaylar olan ekmeklik yumuşak beyaz buğday çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik umuşa beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 850 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik beyaz buğday

Yem olarak kümes hayvancılığında kullanılmak üzere alım satımı gerçekleştirilen yemlik beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik beyaz buğday 7 bin Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Yem olarak kümes hayvancılığında kullanılan buğdayların kırmızı kabuklu çeşidi olan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 875 Türk Lirası seviyesinde görüldü.