Tarım ürünleri için 2022 yılının zorlu geçmesi sonucu fiyatlarda dalgalı grafikler devam ediyor. Her gelen güncelleme ile zam ya da indirimlerin uygulandığı buğday ve arpa gibi hububat ürünleri için son haftalarda net bir fiyat tarifesi oluşmadı. Arka arkaya zam ve indirimler uygulandı ve özellikle arpa fiyatları sürekli olarak değişim gösterdi. Buğday ve arpa gibi hububat ürünleri için belirlenen güncel fiyatlar ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından listeler halinde yayınlandı.

Buğday ve arpa fiyatlarında düşüş

Buğday ve arpa gibi tarım ürünleri için zorlu geçen ayların sonrasında çiftçiler için sevindirici haber olan zamların işlenmesi özellikle Mayıs ayı le birlikte bir rahat nefes niteliği taşıyordu. Ancak Haziran ayı içerisinde zirvede dalgalı anlar yaşayan buğday ve arpalar, Temmuz ayının başlaması ile birlikte anlık olarak düşüşe geçti.

Mayıs ayında ulaştığı zirve fiyatların ardından Haziran ayında zam ve indirimleri peş peşe listelere yansıyan buğday ve arpa gibi tarım ürünleri için Temmuz ayının başlangıcı ile birlikte fiyatlar düştü. Düşüşlerin uzun süre işlenmesi beklenmiyor ancak şuan için son güncellemeler indirimler ile karşımıza çıktı. Buğday ve arpa gibi tarım ürünleri ise bir yükselişe kadar bu indirimli fiyatlardan işlem görmeye devam edecek.

Güncel buğday ve arpa fiyatları

Buğday ve arpa gibi tarım ürünler için belirlenen güncel fiyatlar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gerçekleştirilen son işleme bağlı şekilde paylaşılıyor. Farklı şehirlerde yer alan ticaret borsalarında gerçekleştirilen son işlemlere göre buğday ve arpalar güncel ortalama satış fiyatları ile karşımıza çıkıyor. Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından sunulan listelerde güncel buğday ve arpa fiyatları ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Beyaz arpa

Beyaz arpa olarak işlem gören beyaz kabuklu arpa çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Konya Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı 5 bin 915 Türk Lirası ortalamasına kadar geriledi.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak zere alım satımı gerçekleştirilen yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Çorum Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı 5 bin 627 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Arpa fiyatlarında artış devam edecek mi? Güncel buğday ve arpa fiyatları

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu Anadolu buğdayları, yerli tohum buğdaylar olarak işlem görürler. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlene güncel satış fiyatı ise 7 bin 154 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Yerli tohum olan Anadolu buğdaylarının kırmızı sert kabuklu çeşidi için gerçekleştirilen son işlem yine Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 777 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar olarak işlem gören diğer kırmızı buğday çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte diğer kırmızı buğday çeşidi için belirlenen güncel satış fiyatı ise 6 bin 729 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik beyaz yumuşak buğday

Ekmeklik un hazırlamak adına alım satımları gerçekleştirilen yumuşak kabuklu beyaz buğday çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 700 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik yarı sert kırmızı buğday

Ekmeklik buğdayların kırmızı ve yarı sert çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik yarı sert kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 963 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik beyaz buğday

Yemlik buğdaylar olarak işlem göre beyaz kabuklu buğdaylar için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 663 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Yemlik kırmızı buğday olarak alım satımı gerçekleştirilen buğdaylar kümes hayvancılığı için yetiştirilen buğdaylardır. Yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 542 Türk Lirası seviyesinde görüldü.