Hububat kategorisinde işlem gören tarım ürünleri olan buğday ve arpalar için belirlenen güncel satış fiyatları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayınlanıyor. Yayınlanan güncel buğday ve arpa fiyatları ile son gerçekleştirilen satış işlemlerinde kullanılan satış fiyatları paylaşılıyor. TOBB Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından yayınlanan güncel fiyatlar ile çiftçilerin sattıkları buğday ve arpalarda tercih ettikleri güncel satış fiyatları da belirlenmiş oluyor.

Güncel buğday ve arpa fiyatları

TOBB tarafından yayınlanan güncel buğday ve arpa fiyatları çiftçilerin son satış işlemlerinde buğday ve arpaları satmak için belirlediği güncel fiyatları ortaya koyuyor. Artan tarımda üretim maliyetleri nedeniyle çiftçiler ürünlerini daha yüksek fiyatlardan satarak maliyetlerini karşılamayı hedefliyor. TOBB bünyesinde gerçekleştirilen satışlar ile alıcıların çiftçilerin buğday ve arpaları için ödedikleri güncel ücretler bu hafta değişkenlik gösterdi. Buğday fiyatlarında yükselişler listelere yansırken, arpa fiyatları ise düştü. Güncel TOBB buğday ve arpa fiyatları ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Beyaz arpa

Beyaz kabuklu arpa çeşidi olarak satışı gerçekleştirilen beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 184 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Küme hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştirilen yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Bafra Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 120 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu yerli tohum buğday çeşidi olan beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı ise 8 bin 118 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu yerli tohum buğday çeşidi olan kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 71 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Buğday ve arpa fiyatlarında düşüş mü yaşanacak? Güncel buğday ve arpa fiyatları

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğday kategorisinde işlem gören kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 769 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan kırmızı ve yarı sert kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 999 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alınan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 5 bin 734 Türk Lirası seviyesinde görüldü.