Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, her gün yeni bir bilgi ile takipçilerinin finansal durumlarını dengede tutacak tavsiyeler vermeye devam ediyor. Verdiği tavsiyelerin yatırım tavsiyeleri değil, yalnızca sübjektif yorumlar olduğunu dile getirmeyi ihmal etmeyen İslam Memiş, kendisini dinleyenlere para kazandırmaya devam ediyor. Yine tahminlerde bulunan borsa kahini bir sabah ansızın gelebilecek olan maddi kayıplara dikkat çekti, uyarılarda bulundu. İslam Memiş’in açıklamaları bir bir çıkarken en doğrusu yatırım yapmadan önce bir kez daha düşünmek oluyor.

Video: İslam Memiş’ten yatırımcılara uyarı “Bunları yapmayan kaybeder”

İslam Memiş Bir Bilene Sorduk’a anlattı:

FED Başkanı açıklamalarda bulundu

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından gelen açıklamalar ile 22 yıllık aranın ardından 50 baz puanlık faiz artırımı yapacağını ve bu faizin emtia fiyatlarına uygulanmayacağını söyleyen İslam Memiş, FED Başkanı tarafından yapılan açıklamalarda belirsizlik gördüğünü dile getirdi. Bu belirsizliğin yanında tedirginliğin yüksek seyrine devam edeceğini söyleyen Memiş, yine yüksek bir enflasyon geleceğini tahmin ettiğiniz belirtti ve yıl sonu için %52 gibi bir enflasyon değeri öngördüğünü de ekledi. Güncel dolar kurunun FED Başkanı açıklamalarına rağmen 14.80 seviyesinde kaldığına dikkat çeken Memiş, bunun ileriki aylarda enflasyon ile mücadeleyi zorlaştıracağını düşündüğünü aktardı.

Döviz ve altın olarak borçlanmayın

FED Başkanı konuşmalarının endişe verici yönü olarak döviz ve altına gelebilecek ani yükselişlerin yanı sıra istikrarlı yükseliş rakamları da olabileceğinin söyleyen İslam Memiş, altın ya da döviz olarak borçlanmamak gerektiğinin altını çizdi. Özellikle altın ve gümüşte düşük rakamlar bekleyenlerin bu fikirden vazgeçmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti ve undan sonraki dönemlerde ucuz altın ve gümüş diye bir şey kalmayacağını da belirtti. FX piyasasında işlem yapamayacak olan müşterilerin banka hesaplarının normal işlem kısmından işlem yapmak zorunda kaldıklarından da bahsetti ve sistemin yatırımcılara ve oyunculara ‘biz faiz arttırma sürecindeyiz’ mesajı verdiğini söyleyen Memiş, bundan sonraki süreçlerde faizler ve enflasyonun artacağını ve altın ve döviz gibi türlerde borçlananların her geçen güne para kaybederek uyanacağını da ekledi.

İLGİLİ MAKALE  Gram altın ne zaman alınmalı? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş uyardı: 'Bunları yapan kaybeder'.

Makas aralığı artıyor

Bankaların FX piyasalarını kaldırdığından dolayı yatırımcıların uzun vadeli yatırımcı olması gerektiğini söyleyen İslam Memiş, bundan sonra mevcut makas aralığında koordineli bir çalışma olduğunu düşündüğünü belirtti ve bu açık aralık ile bankaların birlikte günlük piyasa işlemlerini bu sayede ortadan kaldırdığını ve bununla günlük al sat işlemlerinin önüne geçildiğini söyledi.

Dövizdeki düşüşe güvenmeyin

Günlük rakamsal değerleri sıralayan İslam Memiş, dövizdeki düşük rakamların kalıcı olmayacağını düşündüğünü belirtti. Euro-TL kurunda düşük seviyeler olması ihtimalinin çok düşük olduğunu düşündüğünü belirten İslam Memiş, kendi elinde TL olsa direkt olarak Euro ya da Sterlin gibi para birimlerini tercih edeceğini aktarırken bu para birimlerinde şuan açık bir alım fırsatı gördüğünü belirtti. Düşüşlerin bayram tatil aralığından dolayı görüldüğünü söyleyen Memiş, yatırımcıların yine 905-910 TL aralığından gram altın alacaklarını düşündüğünü söyleyen İslam Memiş, bu hamlelerin Mayıs ayı boyunca devam edeceğini düşünüyor.

Önümüzdeki 2 ay önemli

Mayıs ve Haziran aylarının önemine dikkat eden çeken Memiş, bu ayların bekleme ayları olduğunu söyledi ve iç piyasalarda satış yönünde işlem yapmadan bekleme dönemine girilmesinin daha doğru olacağına dikkat çekti. ONS altının bayram döneminde geri çekilen fiyatlarının tuzak düşüşü olduğunu ve önümüzdeki aylarda ONS altın tarafından yükseliş beklediğin söyleyen İslam Memiş zamanla ONS altının toparlayacağını dile getirdiğini ve belli bir süre sonra ONS altının eski yüksek seviyelere döneceğini düşündüğünü de belirtti. Gümüş gram almanın da şuan imkansız olduğunu düşünen ONS gümüş fiyatının ise yetersiz olduğunu ve yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini düşündüğünü aktardı.