Altın ve Para Piyasaları Uzman İslam Memiş, yaptığı doğru altın ve dolar tahminleri ile büyük bir yatırımcı kitlesi edinebilmeyi başardı. Kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ile takipçilerine tavsiyelerde bulunan İslam Memiş, son olarak dolar ve altının gidişatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, son yaptığı yorumlar ile döviz ve altın fiyatlarının baskılandığını, bu yüzden de altın ve döviz fiyatlarında sert düşüşlerin yaşanabileceğini belirtti. FED’in alacağı faiz kararı ve Türkiye’nin yeni ekonomi paketleri ile beraber piyasalarda büyük değişimler bekleniyor.

Dolar ve altında düşüşler olacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın fiyatlarının baskılandığını açık bir dil ile aktardı. Bununla birlikte yapılan baskı yüzünden de dolar ve altın fiyatlarında sert bir düşüşün meydana geleceğini düşünen İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan Tarafından açıklanacak yeni ekonomi paketi ile tıpkı Aralık 2021’deki gibi bir düşüş bekleniyor. İslam Memiş, yeni ekonomi paketi için 1 aylık süre verdi. 1 Aylık süre içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni bir ekonomi paketinin açıklanacağını ve açıklanacak olan bu ekonomi paketi ile brilikte de dolar kurunda sert bir düşüşün meydana geleceğini vurguladı.

Türk lirasına geçiş zamanı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara Türk lirasına geçiş çağrısı yaptı. Yükselen dolar ve altınlarının satılıp, yerlerine Türk lirası alınması gerektiğini vurguladı. Bununla beraber İslam Memiş, açıklanacak olan yeni ekonomi paketi ile beraber tekrardan düşük seviyelere düşen dolar ve altın alınabileceğini belirtti. Bütün bunlara ek olarak İslam Memiş, “Son zamanlarda dolar kurunda 17,80 TL ve gram altın fiyatında 1.050 lira seviyelerini telaffuz ediyorum. Buna rağmen böyle bir pozisyon aldım. Yaklaşık bir veya iki beklemek suretiyle tekrar daha düşük seviyelerden yerine koyacağımı düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Dolar ve gram altın ne kadar düşecek?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan tarafından açıklanacak olan ekonomi paketi sonrası dolar ve gram altının düşeceği seviyeler hakkında yorum yaptı. İslam Memiş, altın ve doların Temmuz ayında pik seviyelerine yerleşeceğini belirtti. Daha sonra ise İslam Memiş,  ”Ben dolar/TL kurunda 17,80 ve gram altında 1.050 lira seviyelerini gördükten sonra pik olacağını ifade etmiştim. Ancak ben nakit sıcak para akışı ve yeni açıklanacak ekonomi paketinin kur üzerinde etkili olacağını bekliyorum.” yorumlarında bulundu.

İLGİLİ MAKALE  Analistler açıkladı: Dolar bu yüzden yükseliyor. İslam Memiş'ten şoke eden 2022 tahmini

İzleyin: Sanal altın ve gümüşümü fizikiye nasıl dönüştürebilirim? İslam Memiş açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun açıklanacak olan yeni ekonomi paketinden sonra 15,80 Türk lirası seviyesine kada gerileyebileceğini belirtti. Bununla beraber İslam Memiş, gram altın fiyatlarının da 950 Türk lirası seviyesine kadar düşeceğini dile getirdi. Bütün bunlara ek olarak FED’in faiz kararının yaklaşması ile beraber piyasalardaki fiyatlanmanın başladığını belirtti. Bütün bunlara ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED’in faiz kararından sonra piyasalarda dalgalanmaların yaşanacağına dikkat çekti. İslam Memiş, altın ve dolar fiyatlarındaki baskılanmanın bilerek yapıldığını söyledi. Bununla beraber İslam Memiş, küresel piyasalar tarafından uygulanan bu baskıların Merkez Bankası’nın işine yaradığını dile getirdi.