Bankaya borcu olan kişiler dikkat! Bankaların yapılandırma süreci ile borçlarınızdan kurtulabilirsiniz. Borcu olan pek çok kişi nasıl yapılandıracaklarını ve borçtan bir an önce nasıl kurtulacaklarını araştırıp bir çözüm bulmaya çalışıyorlar. İşte, borca ve borç tarihine göre yapılandırma tutarları ile ilgili bilgi vereceğimiz haberimiz.

İhtiyaç kredisi çektiyseniz…

Eğer ihtiyaç kredisi çektiyseniz ve bu kredi 16 Eylül 2021 tarihinden önce çekildiyse en fazla 36 ay kadar bir süre için yapılandırılıyor. Ayrıca bu yapılandırmada tutar önemli değil. Eğer 16 Eylül 2021 tarihinden sonra kredi çektiyseniz, bankalar bu krediler için yapılandırma yine yapıyorlar ancak bu sefer yapılandırma borç bakiyesi doğrultusunda belirleniyor. Borç bakiyeniz 0 – 50 bin TL arasında bir tutar ise en fazla 36 ay yapılandırılırken, 50.001 – 100 bin TL arasında bir tutar ise en fazla 24 ay yapılandırılıyor. Eğer borç bakiyeniz 100 bin 1 TL ve üstü ise de en fazla 12 ay yapılandırma uygulanıyor.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri açıklama yaptı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 31 Aralık 2020 ve bu tarihten önce vadeli kredi borcu olan borçlulara bir defada ya da taksitlendirme ile yapılandırma gerçekleştirileceğini açıkladı. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin yapmış olduğu yazılı açıklamada, üreticiyi mutlu edecek bir müjde verdi. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, borç yapılandırması kapsamında 31 Aralık 2020 ve bu tarihten daha eski vadeli borcu olanlara 30 Eylül tarihine kadar başvururlarsa yapılandırma yapılarak taksitlendirme ya da isteğe bağlı olarak tek seferde ödeme kolaylığı sağlayacak. Açıklamanın devamında ise 31 Aralık 2020 tarihi ve daha eski vadeli kredi borçları eğer tek bir seferde ödenirse birikmiş temerrüt faizi de tamamıyla silinecek.

Yapılandırma yapın

Yapılandırma tamamıyla bankanın inisiyatifinde olan bir karardır. Borç yapılandırması yapmak isteyen kişilerin vakit kaybetmeden bankalarıyla görüşmesi ve nihai bir karar için yapılandırmayı çözümlemeleri gerekmektedir. Bankalar, sizi zorlayacak olan kredi borcunu yapılandırma haklarını saklı tutarlar ve borçlu kişi görüşmeye geldiği taktirde ona çeşitli vadeli seçenekler sunarlar. Borcunuzu ödeyemeyecek noktadaysanız ve çaresiz kaldıysanız, bankaya gidip bir sorumlu ile görüşerek bankadan kredi borcu yapılandırması talep edebilirsiniz. Yapılandırma faiz oranları, güncel faiz oranlarından farklıdır ve her banka kendi başına bir oran belirler. Bunun için de yine bankanız ile görüşmeli ve yapılandırma faiz oranlarını öğrenmelisiniz. Sonuçta bankanın sunmuş olduğu yeni faiz oranı sizin hali hazırda ödediğiniz kredi taksit tutarından daha avantajlı ise borcunuz ve vadesi buna bağlı olarak banka çalışanı tarafından yeniden yapılandırılır. Eğer borçlu olduğunuz banka sizin yapılandırma talebinize ret verirse, başka bir bankaya borç transferi yaparak borcunuzu yine de yapılandırma şansına sahipsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Borçlar ne zaman icraya verilir? İcra ve haciz işlemleri

Kredi yapılandırması nasıl hesaplanır?

Kredi yapılandırma, kredi borcunuzu hali hazırda öderken işlem yaptığınız bankanın sizlere sunduğu faiz oranı ile birlikte kalan borcunuzun tekrar hesaplanması ve buna göre bir ödeme planı seçilmesi demektir. Kredi yapılandırma sayesinde hem düşük bir faiz ile borç yapılandırılabilir hem de borç vadesi daha uzun bir süreye yayılabilir. Bankalar faiz oranlarını güncelden daha farklı bir şekilde belirler ve dolayısıyla yapılandırmayla alakalı nihai bilgiyi yalnızca borcunuz olan banka sizlere aktarabilir. Bu işlem için bankanızla görüşmenizi tavsiye ederiz.