Ayçiçek yağları son aylarda sürekli olarak aldıkları zam ve indirimler ile gündemde kalmayı başaran temel gıda ürünleridir. Özellikle Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilimler sonrasında iyice artan fiyatları sonrası ayçiçek yağlarına erişim iyice zorlaşmıştı. Yüksek fiyatlardan satılan ayçiçek yağlarına gelen bu zamların daha sonra bazı firmalar tarafından indirimler ile kapatılmak istenmesi ise her ne kadar indirimler yüz güldürse de, hala çok yüksek fiyattan satılan ürünlere ulaşımı rahatlatmaya yetmedi.

Ayçiçek yağlarında market fiyatları

temel gıda ürünlerine gelen son zamlar sonrasında ayçiçek yağı fiyatları zirve fiyatları görmüştü. Zirve fiyatlardan satılmaya başlanan ayçiçek yağlarında artışların en büyük sebebi olarak ise global olaylar ve daha sonrasında bu olaylara bağlı şekilde ortaya çıkan enflasyonlar neden olarak gösterilmişti. İthal edilen ve üretilen ayçiçek yağlarında fiyatların artmasının bir başka sebebi ise döviz kurlarında yaşanan artışlar.

Enerji kaynaklarının döviz kurlarına bağlı olarak artış göstermesi üretime kullanılan enerji kaynaklarına ödenen maliyetleri ve buna bağlı olarak da fiyatları etkiledi. Aynı zamanda döviz kurlarında yaşanan artışlar nedeni ile ithal edilen ürünlerde de fiyat artışları yaşanmaya devam ediyor. Güncel zamlar ve indirimler ile zincir marketlerde satılan ayçiçek yağları için belirlenmiş olan satış fiyatları ise şu şekilde:

BİM ayçiçek yağı fiyatları

BİM marketlerde satılan ayçiçek yağları yalnızca Sole marka adı altında satılmakta. Sole marka ayçiçek yağlarında ise tek bir yat tarifesi dikkat çekiyor. Sole marka ayçiçek yağları için belirlenmiş olan ortalama fiyatlarda ise 1 litre Sole ayçiçek yağı 32,50 Türk Lirası. bu durum 2 litre sole ayçiçek yağları için 65,00 Türk Lirası olarak değişiyor. 5 litre Sole marka ayçiçek yağları ise 146,00 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor.

A101 ayçiçek yağı fiyatları

A101 marketlerde satılan ayçiçek yağları için belirlenmiş olan güncel fiyatlar hem kendi markaları olan Vera marka ayçiçek yağları için hem de diğer markalar olarak satılan ayçiçek yağları için güncellenmiş halde. A101 marketlerde satılan en uygun ayçiçek yağı ürünleri olarak bilinen Vera marka ayçiçek yağlarında 1 litre Vera ayçiçek yağı ortalama fiyatı 34,50 Türk Lirası. Bu durum 2 litre Vera ayçiçek yağları için 68,50 Türk Lirası olarak değişiyor ve 5 litre Vera ayçiçek yağları ise 154,00 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor. A101 marketlerde diğer markalar için ortalama olarak belirlenmiş fiyatları ise 1 litre ayçiçek yağları için 44,90 Türk Lirası. A101 marketlerde 2 litre ayçiçek yağları ise 74,90 Türk Lirası ücretinden atılıyor. Bu durum 5 litre ayçiçek yağları için ise 176,90 Türk Lirası.

İLGİLİ MAKALE  Akaryakıt haftaya sakin başladı. Benzin, LPG ve motorin fiyatlarında son durum ne?

Şok ayçiçek yağı fiyatları

Şok market bünyesinde satılan ayçiçek yağları yalnızca kendi markaları olan Evin marka ayçiçek yağları olarak satılıyor. Şok market bünyesinde satılan Evin marka ayçiçek yağlarında güncel fiyatlar ise 1 litre Evin marka ayçiçek yağı için 34,50 Türk Lirası şeklinde. 2 litre Evin ayçiçek yağı ise 69,00 Türk Lirası. Bu durum 5 litre Evin ayçiçek yağı için ise 155,00 Türk Lirası olarak satılmakta. Genel olarak ise Şok market bünyesinde satılan ayçiçek yağlarına zamlar göze çarpıyor.

Migros ayçiçek yağı fiyatları

Migros marketlerde satılan ayçiçek yağları için belirlenmiş olan güncel fiyatlar hem kendi markaları olan Migros marka ayçiçek yağları için hem de diğer markalar olarak satılan ayçiçek yağları için güncellenmiş halde. Migros marketlerde satılan en uygun ayçiçek yağı ürünleri olarak bilinen Migros marka ayçiçek yağlarında 1 litre Migros ayçiçek yağı ortalama fiyatı 34,50 Türk Lirası. Bu durum 2 litre Migros ayçiçek yağları için 68,90 Türk Lirası olarak değişiyor ve 5 litre Migros ayçiçek yağları ise 154,90 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor. Migros marketlerde diğer markalar için ortalama olarak belirlenmiş fiyatları ise 1 litre ayçiçek yağları için 44,90 Türk Lirası. Migros marketlerde 2 litre ayçiçek yağları ise 74,90 Türk Lirası ücretinden atılıyor. Bu durum 5 litre ayçiçek yağları için ise 176,90 Türk.