Tarım ürünleri olarak alınıp satılan buğday ve arpalar için belirlenen güncel fiyatlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından halka sunulmaya devam ediyor. Her geçen gün aldıkları zam ve indirimler ile tarım piyasasında gündem olmaya devam eden buğday ve arpalar, İç Anadolu Bölgesi ve çevresinde yetiştiriciliği yapılan ve bu bölgelerde satışları gerçekleştirilen tarım ürünleri olarak bilinmekte. Kayıtlara alınmış olan son satış işlemlerine göre güncel fiyatlar alana buğday ve arpalar ise yükselişler ile karşımıza çıkıyor.

Buğday ve arpa fiyatlarında son durum ne?

Buğday ve arpa olarak satılan tarım ürünleri için belirlenen fiyatlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayınlanan listeler ile hem alıcı firmalar hem de çiftçiler için ortalama fiyatları gösteriyor. Bilgi Hizmetleri Dairesi sistemi tarafından oluşturulan listeler hububat ürünlerinin türleri için belirlenen ortalama satış fiyatlarını sunmaya devam ederken, listede genel bir fiyat artışı göze çarpıyor. Geçtiğimiz hafta fiyatlarında düşüş yaşanan arpalar yükselişe geçerken, buğday türünden tarım ürünleri ise fiyat artışları almaya devam ediyor. Buğday ve arpa çeşitleri için belirlenen ortalama  güncel satış fiyatları ise şu şekilde:

Arpa beyaz

Beyaz kabuklu arpa çeşidi olarak işlem gören beyaz arpalar için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 10 Türk Lirası seviyesine yükseldi. Beyaz arpa satış miktarlarında ise düşüş göze çarpıyor.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığı ile uğraşan hayvan yetiştiricileri tarafından alınan arpalar olan yemlik arpalar için belirlenen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte yemlik arpa için gerçekleştirilen ortalama güncel satış fiyatı da 6 bin 840 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu Anadolu buğdayı, yerli tohum olarak işlem gören buğday çeşitleri içerisinde yer almaktadır. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen ortalama güncel satış fiyatı da 7 bin 261 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

İLGİLİ MAKALE  Çay, tuz ve ayçiçek yağı kadar zamlandı! Zincir marketlerde toz şeker fiyatları

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu Anadolu buğdayı, tıpkı beyaz çeşidi gibi yerli tohum olarak işlem gören buğdaylar içerisinde yer alan buğday çeşitleridir. Kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 853 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar olarak işlem gören kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gündem ise fiyat düşüşü ile listelere yansıdı. Diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen ortalama güncel satış fiyatı da 6 bin 514 Türk Lirası seviyesine düştü.

Beyaz ekmeklik yarı sert buğday

Beyaz ve yarı sert kabuklu ekmeklik buğday için uzun süre sonra ilk defa ortalama bir fiyat tarifesi listelere yansıdı. Nisan ayından bu yana sessiz kalan beyaz ekmeklik yarı sert buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Biga Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte beyaz ekmeklik yarı sert buğday ortalama güncel satış fiyatı da 6 bin 500 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Kırmızı ekmeklik yarı sert buğday

Ekmeklik yarı sert kabuklu buğdayların kırmızı buğday çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı  ve bu işlem ile birlikte kırmızı ekmeklik yarı sert buğday için belirlene ortalama güncel satış fiyatı da 6 bin 818 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Yemlik beyaz buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılan buğday çeşitlerinden beyaz kabuklu buğday çeşidi olan yemlik beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte yemlik beyaz buğday ortalama güncel satış fiyatı da 6 bin 910 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Yemlik kırmızı buğday

Yemlik buğday çeşitlerinde en çok rağbet gören buğday çeşidi olan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem le birlikte yemlik kırmızı buğday ortalama güncel satış fiyatı da 6 bin 539 Türk Lirası seviyesine yükseldi.