Son ayların en çok konuşulan gündem konusu Temmuz ayında yapılacak ara enflasyon zammına asgari ücretin dahil edilip edilmeyeceği oldu. Yükselen enflasyon karşısında alım gücü düşen asgari ücretli çalışanlar asgari ücretin de Temmuz zammı çalışmalarına eklenmesini ve bir düzenleme gelmesini isterken, geçtiğimiz gün gerçekleşen bir görüşme ile gözler Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete zam konusunu konuştukları bir görüşme gerçekleştirdi.

Asgari ücrete zam gelecek mi?

Son aylarda ülke gündeminde çok büyük yer edinen konularından biri olan asgari ücret zammı ile ilgili yen gelişmeler açıklandı. Geçtiğimiz gün Türk-İş Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklamalar konuya dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği konuşma kapsamında Atalay’ın gündeminde asgari ücret zammı vardı. Konuya dair yaptığı açıklamalarda ise Atalay, ”Sayın cumhurbaşkanımız, önümüzdeki günlerde çalışma bakanıyla, bu işin taraflarıyla bir toplantı yapılacağını, bununla ilgili önümüzdeki günlerde bize haber vereceğini söyledi. Hangi noktaya geldik diye bir rakam konuşmadık. Asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü, dar ve sabit gelirlinin alım gücünün düştüğünü, emeklinin durumunun ortada olduğunu A’dan Z’ye anlattık” ifadelerini kullandı.

Görüşmede birçok konu konuşuldu

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede yalnızca asgari ücret zammı konusunu konuşmadıklarını belirtti. Gerçekleştirilen görüşme kapsamın emekli maaşları, emeklilikte yaşa takılanlar, halkın enflasyona karşı mağdur edilmemesi istemi ve daha birçok konu gündeme getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ilerleyen günlerde bu konularda güzel haberler de beklediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret için yeşil ışık yaktı

Görüşmeden sonra açıklamalarda bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Ben her şeyin farkındayım, ne olduğunu biliyorum” şeklinde konuştuğunu dile getirdi. Aynı zamanda Ergün Atalay tarafında yapılan açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ”Bunlarla ilgili önümüzdeki günlerde çalışma yapıyoruz. Size de kamuoyuna da bilgi vereceğiz” şeklinde cevap aldığını belirtti. Yapılan açıklamalara bakıldığında ise asgari ücret ve emekli maaşları için yapılan çalışmalara dair ilerleyen günlerde yeni açıklamalar alacağız gibi görünüyor.

İLGİLİ MAKALE  Rusya asgari ücret ne kadar? 2022

Ortada net bir rakam henüz yok

Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili henüz net bir takam konuşmadıklarını ve bunun yapılan çalışmalara bağlı olarak şekilleneceğini dile getiren Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ”Ortada bir rakam yok ama alım gücü düştü. Bugüne kadar biz Aralık ayının dışında asgari ücret için toplanmadık. Ancak şartlar öyle gerektirdi. Biz her ay enflasyon farkının yansıtılmasını istiyoruz” yorumunu dile getirdi. Eğer bu istek doğrultusunda bir çalışma yapılır ve olumlu sonuca varılırsa, bu durumda yapılan çalışma asgari ücret ve emekli maaşlarında her ay enflasyon farkı bazında koruma politikası izleneceğine dair de umutları yeşertecek.

Atalay memnun edecek bir ücret umuyor

Akıllarda net bir ücrete dair rakam olmadığını dile getiren Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kendisinin aklındaki rakam sorulduğunda ise yine net bir sayı vermedi. Fakat yaptığı açıklamalarda aklındaki maaş beklentisinin he asgari ücretli çalışanları hem de emeklileri memnun edecek bir noktada olduğunu ve bunun için çaba sarf edeceklerini de aktardı.