Buğday ve arpalar hububat üründen tarım ürünleri olarak işlem görürler. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kayıt altına alınan satışlar ile ortalama fiyatları belirlenen buğday ve arpalarda güncel listeler yine TOBB tarafından yayınlanıyor. Yayınlanan  listelere baktığımızda ise arpa fiyatlarında geçtiğimiz günlere oranla belirli bir düşüş görülüyor. Çiftçiler tarafından gerçekleştirilen satışlarda arpa fiyatları geçtiğimiz haftaya göre daha düşük seviyelerden işlem gördü.

Güncel buğday ve arpa fiyatları

Güncel buğday ve arpa fiyatları listeleri çiftçiler tarafından gerçekleştirilen son satış işlemlerine bağlı olarak değişiyor. Bir sonraki sayışlarda kullanılmak üzere ortalama fiyatların belirlendiği listelerde arpa fiyatlarında düşüşler gözlemlendi. Buğday fiyatları ise artışa geçti. Bu durum sonucunda buğday geçtiğimiz haftaya göre ortalama işlem fiyatında zam alırken, çiftçiler tarafından satılan arpalarda indirimler karşımıza çıktı. TOBB Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından kayıt altına alınan ve hem çiftçiler hem de alıcılar için ortalama fiyat bilgisi sunan buğday ve arpa fiyatları listelerinde zam ve indirimlerin aynı anda listelere yansıması ile birlikte güncel buğday ve arpa fiyatları şu şekilde karşımıza çıktı:

Beyaz arpa

TOBB içerisinde güncel olarak işlem gören beyaz kabuklu arpa çeşidi olan beyaz arpa için listelerde fiyatlar geçtiğimiz haftaya göre daha düşük seviyelerde görüldü. Beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 5 bin 7478 Türk Lirası seviyesine geriledi.

Arpa yemlik

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştirilen arpa çeşidi olan yemlik arpa için de listelerde düşüşler görüldü. Yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Akşehir Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 5 bin 480 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Buğday türlerinde genel olarak bu hafta zamlar listelere yansıdı ve bu yerli tohum Anadolu buğdaylarını da etkiledi. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 460 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Buğday ve arpa fiyatlarında dalgalanma devam ediyor! TOBB güncel buğday ve arpa fiyatları

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu yerli tohum buğday çeşidi olan kırmızı sert Anadolu buğdayı da zamlardan etkilendi. Kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 95 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğday kategorisinde yer alan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Uzunköprü Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 834 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik beyaz yumuşak buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan beyaz ve yumuşak kabuklu buğdaylar gerçekleştirilen son satışlar ile birlikte indirimler aldı. Ekmeklik beyaz yumuşak buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 5 bin 831 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan kırmızı ve yarı sert kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 401 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştirilen kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 5 bin 361 Türk Lirası seviyesinde görüldü.