Ülkemizde İç Anadolu Bölgesi ve çevresinde aktif olarak yetiştiriciliği gerçekleştirilen ve hububat ürünleri olarak alım satımları yapılan buğday ve arpalar için fiyatlar her yeni gün ile birlikte yeni bir güncelleme alıyor. Zam ve indirimlerin arka arkaya işlendiği buğday ve arpa fiyatlarında güncel tablolar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayınlanarak hem çiftçiler, hem de buğday ve arpa alacak olan alıcılar için güncel fiyatları sunuyor.

Buğday ve arpa fiyatları ne kadar oldu?

Buğday ve arpa olarak alınıp satılan hububat ürünler için belirlenen güncel fiyatlar sürekli olarak son satış işlemleri üzerinden güncelleniyor. Gelen zam ve indirimler ile yenilenen listeler için ortalama satış fiyatları gerçekleştirilen ve kayıt altına alınan son satış işlemine bağlı olarak kararlaştırılıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kayıt altına alınan bu işlemler ve ortalama fiyatlar ise Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından hm çiftçilere hem de buğday ve arpa almak isteyen alıcılara sunuluyor. Listelere baktığımızda ise bu hafta arpa fiyatlarında yaşanan düşüşlerin devam ettiğini söylemek mümkün. Öte yandan buğday fiyatları değerlenmeye devam ediyor ve liste artan bir grafik ile karşımıza çıkıyor. İşte güncel buğday ve arpa fiyatları:

Beyaz arpa 1. grup

Beyaz kabuklu arpalardan olan ve 1. grup olarak alınıp satılan arpa çeşidi için belirlenen son işlem Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıt altına alınan son işlem ile birlikte ise güncel beyaz arpa 1. grup ortalama satış fiyatı 5 bin 801 Türk Lirası seviyesine geriledi.

Beyaz arpa 2. grup

2. grup beyaz arpalar için kayıt altına alınan son işlem ise Biga Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıt altına alınan son işlem ile birlikte 2. grup beyaz arpa için belirlenen ortalama satış fiyatı da 5 bin 795 Türk Lirası olarak güncellendi.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığında kullanılmak üzere yetiştirilen ve yine bu amaç ile alım satımı gerçekleştirilen yemlik arpa çeşidi için belirlenen son satış Uzunköprü Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte ise yemlik arpa için belirlenen güncel ortalama satış fiyatı da 5 bin 967 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  TOBB buğday ve arpa fiyatlarında son durum ne? Açıklanan güncel buğday ve arpa fiyatları

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu Anadolu buğdayları, yerli tohum buğday olarak alınıp satılan buğday çeşididir. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 162 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı 1. derece

Kırmızı ve sert kabuklu Anadolu buğdayları da yerli tohum buğdaylardır. Kırmızı sert Anadolu buğdayının 1. derece olarak işlem gören çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte 1. derece kırmızı sert Anadolu buğdayı çeşidi için belirlenen satış fiyatı da 7 bin 71 Türk Lirası olarak değişim gösterdi.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı 2. derece

Kırmızı sert Anadolu buğdayları içerisinde 2. derce olarak işlem gören buğday çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve bu işlem ile birlikte . derece kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 4 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı 3. derece

Kırmızı sert Anadolu buğdayları içerisinde 3. derece buğday olarak işlem gören buğday çeşidi için kayıtlara geçirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası içerisinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte 3. derece kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı ise 6 bin 701 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar grubundan kırmızı kabuklu buğdaylar olarak alınıp satılan buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Uzunköprü Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son işlem ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen ortalama satış fiyatı da 7 bin 303 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Yemlik olarak yetiştirilen ve daha sonrasında kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alım satımı gerçekleştirilen yemlik kırmızı buğday için kayıtlara geçirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıt altına alınan son işlem ile birlikte ise yemlik kırmızı buğday güncel satış fiyatı 7 bin 50 Türk Lirası seviyesine yükseldi.