Evde torununu bakan anneanne, babaannelere müjde… Torununu severken, gözünün önünde büyümesini izlerken aynı zamanda torununa baktığı için devletten maaş alabilecek. Torun bakan büyüklere yönelik maaş ödeneğinin haberi devletten geldi. Evde torununu bakan büyükler artık maaş alabilecek. Çocuğunu bakıcıya emanet etmek istemeyen ebeveynler, çocuklarını büyüklerine bırakabilmeleri için devlet tarafından destek adımı geldi. Torununu bakan anneanne ve babaannelere 425₺ maaş ödemesi yapılacak. Peki 425₺ alacak anneanne ve babaanneler başvuru sürecini nasıl yapacak?

Torununu bakan anneanne ve babaannelere 425₺ destek ödemesi

Devlet tarafından, torununu bakmak zorun kalan anneanne ve babaannelere destek projesi geldi. Torununu bakan anneanne ya da babaanneler, torununu baktığı için devletten belli bir miktar para alacak. Alınan parayla birlikte torunun aniden ihtiyacı olan giderleri için ödeme kolaylığı sağlanacak. Konuyla ilgili yürütülen projede, doğum yapmış yeni annelerin işlerine kolaylıkla dönmeleri adına, torunlarına bakan büyükanne ya da büyükbabalara destek olmak amacıyla bir ödenek planlaması yapıldı. Bu proje kapsamında evinde torununu bakan büyükanne ya da büyükbabalara 425₺ ödenecek verileceğinin planlanması yapıldı.

Peki 425₺ ödeme desteğini alabilmek için istenilen şartlar neler?

Torun ödeme desteği için yayınlanan şartlar, vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, 18 yaşını doldurmuş ve anneanne – babaannenin 65 yaşını doldurmamış olması, bakılacak torunun da 3 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir. Başvuru esnasında, anne ve babanın geliri hesaplanarak, gelirlerinin sınırını aşmayacak düzeyde; annenin işverenle üçüncü derecede akraba bağının olmaması, çocuk ile annenin aynı evde yaşıyor olmaları gerekirken, torununu bakacak anneanne ya da babaannenin aynı şehir sınırında olması gerekmektedir.

Başvuru için tek şart: Sağlık raporu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın resmi internet sitesine göre, devletten ücretsiz olarak alınan bu destek paket ödemesi için; torununa bakacak anneanne ya da babaannenin çocuğun bakımını engelleyecek herhangi bir zihinsel, ruhsal, fiziksel sağlık probleminin olmaması gerekmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde bulunan başvurunun tamamlanması ardından, toruna bakacak büyükannenin sağlık raporu ek olarak eklenmesi gerekmektedir. Tüm bu aşamalar sonucunda, büyükanne destek paketinden yararlanılabilir, ikamet edilen bölge müdürlüğü ve  iş ve işçi bulma kurumu bölge müdürlüğüne teslim edilebilmektedir.