Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu altın ve dolar yorumları ile birlikte yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Yapmış olduğu tahminlerinin genelinin doğru çıkması ile beraber İslam Memiş, gündemde süreki olarak yer alan ir isim olarak karşımıza çıkmakta. Son zamanlarda ise her ekonomist gibi islam Memiş’de yamış olduğu yıl sonu tahminleri ile dikkatleri üzerinde toplamakta. Altının enflasyona karşı güvenli bir liman olarak gören küçük yatırımcılar ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e birçok soru yöneltti. İslam Memiş’de bu sorulara elinden geldiğince cevaplamaya çalıştı.

Yıl sonunda bizleri neler bekliyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son zamanlarda düşüş eğiliminde olan gram altın fiyatlarının yıl sonunda rekor bir seviyeye çıkacağını belirtti. genel itibari ile dolar ile orantılı bir şekilde fiyatlanan gram altın, şu an için dolara göre ters bir orantıa ilerlemekte. Zira dolar şu sıralar yükselirken, gram altın fiyatlarında ufak düşüşler gözlemleniyor. Bütün bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, aylardır yıl sonu için gram altın fiyatlarının 1450 TL seviyesine geleceğini belirtti. Bunlara ek olarak doların yıl sonunda 21 lira seviyesine kadar gelebileceğini aktaran İslam Memiş, doların yıl sonunda çok yüksek seviyelerde yer alacağı hakkında konuşan ekonomistlere de sitem etmişti.

Seyredin: Hesaplama yaparken bunlara dikkat. İslam Memiş’ten yatırımcılara önemli tavsiyeler

Baskılar devam ediyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Başta Amerikan Merkez Bankası (FED) olmak üzere tüm dünya merkez bankalarının altın ve gümüş gibi emtiaların fiyatlarını baskıladığını belirtti. Ancak emtia fiyatlarının bu baskılardan kurtulup rekor seviyelere kadar yükseleceğini iddia etti.

Önümüzdeki aylarda her şey belli olacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye’nin ikinci çeyrekteki ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirdi. yapmış olduğu değerlendirmeler ile beraber İslam Memiş, Genel beklenti yüzde 7,4 civarındaydı, biraz üstünde açıklandı. Özellikle Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu düşürmesi, doların 18 TL üzerinde olması, Euro/Dolar paritesinin güçlü durması ve jeopolitik riskler büyüme rakamları için risk oluşturuyor. Türkiye önce kurdan vazgeçti, sonra enflasyondan. Şimdi büyümeye odaklı bir politika izleniyor. Büyüme öncelikli bir ekonomi modeli var. Hane halkına yansıması önemli olacaktır. Rakamların yüksek gelmesi memnuniyet verici ancak hane halkına yansıyacak mı bunu önümüzdeki aylarda göreceğiz.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Selçuk Geçer hükümete seslendi. Felaket tellalından şoke eden dolar yorumu. "Dolar aslında 22 lira"

Gözler 13 Eylül’de

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül 2022 tarihinde yeni bir ekonomi planını yürülülüğe koyacağını belirtti. Bu ekonomi planlı ile beraber de enflasyonun ve gram altın gibi değerlerin oranlarında büyük değişikliklerin yaşancağının altını çizdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Ancak koşullar hızlı değişiyor. Enflasyon biraz geride kaldı. 13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi paketini açıklamasıyla beraber enflasyon da konuşulacak.” diye konuştu.

Düşüş olacak ama kalıcı değil

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve diğer varlıkların fiyatlarında belli bir düşüşün yaşanacağını belirtti. Ancak bu düşüşlerin kalıcı olmayacağını belirten İslam Memiş, gıda fiyatları ve enflasyon hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Enflasyon daha pik yapmadı. 3. çeyrek biraz daha karışık olacak. Mevsimsel etkiden dolayı biraz gerileyebilir. Özellikle gıdada fiyatlar düşmedikçe enflasyon pik yapmış sayılmaz.” sözlerini sarfetti.

Altın fiyatları artacak mı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarındaki düşüşlerin son 5 ayın rekor seviyesi olduğunu belirtti. Aynı düşüşleri Ons altın ve gümüş fiyatlarında da bekleyen İslam Memiş, altın ve diğer emtia varlıkları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Fed’in faiz artırımı kararı tüm emtiaları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Altının ons fiyatı 1.715 dolar, gümüşün ons fiyatı 18,27 dolar seviyesinde. Bu baskılanmalarda sona gelindi. Belki bir miktar daha geri çekeleme olabilir. Bundan sonra yukarı yönlü hareketlerin ihtimalini daha yüksek görüyorum. Gram altında alım fiyatı 1.010 lira seviyesinde, satış ise 1.013 lira seviyesinde. Bunların yatırımcılara fırsat verdiği kanaatindeyim.” açıklamasını yaptı.