Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun 2022 yılının rekorunu kırdıktan sonra bazı açıklamalarda bulundu. Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay’ın sorularını cevaplayan İslam Memiş, altın ve doların gidişatı ile ilgili tahminlerini aktardı. Dolar kurunun 17,58 seviyesine kadar yükselmesi ile beraber yatırımcılara ne zaman altın alınması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, emtia ve dövizde yeni atakların meydana gelebileceğinden bahsetti.

Dolar ve altında yeni ataklar olabilir?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yakın bir süre içerisinde altının hangi seviyelere ulaşacağından bahsetti. İslam Memiş, yakın vadede altın fiyatlarının 1200 TL seviyelerine kadar yükseleceğinin altını çizdi. Bununla birlikte İslam Memiş, yıl sonunda altın fiyatlarının hangi seviyeye geleceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının 2022 yılı sonunda en az 1450 TL seviyelerine kadar yükseleceğini vurguladı.

Ekrandaki fiyatların geçerliliği yok

Altın ve para Piyasaları uzanı İslam memiş, sürekli olarak yatırımcılara ekrandaki fiyatlara aldanılmaması gerektiğini belirtti. Bunlara ek olarak İslam Memiş, serbest piyasa nedeni ile ekranlardakiler ile çok farklı gram altın fiyatları ile karşı karşıya kalındığını dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Siz ekranlarda 960 lira seviyesinde görüyorsunuz. Hayır! Gram altın şu an serbest piyasalarda alış 984 satış 992 lira. Ekran fiyatının piyasalarda geçerliliği yok. Bunu yaklaşık bir aydır anlatmaya çalışıyorum. Hala ‘Televizyonda, bilgisayarda böyle yazıyor’ diyenler var. Bu da kişinin farkındalığı, okur-yazarlığıyla alakalı bir durum, yapacak bir şey yok. Bugün 980-997 lira aralığını takip edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Alım fırsatı geldi mi?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın için alım fırsatlarını değerlendirdi. Aynı şekilde ekranlardaki fiyatların 960 lira olduğunu fakat serbest piyasada bu fiyatların üzerine en az 25 lira konulduğunu söyledi. Bütün bunlara ek olarak İslam Memiş, gram altın yatırımcılarına en zaman ve hangi fiyattan gram altın alması gerektiğini aktardı. Yapmış olduğu açıklamalarda gram altın alımı için 950 lira ile 1000 lira arasındaki fiyatlardan alınması gerektiğinin altını çizen Altın ve para Piyasaları uzmanı İslam Memiş,

İLGİLİ MAKALE  Ekonomik kriz giderek büyüyecek! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu seviyelerden alım yapın dedi

ABD enflasyonu hakkındaki yorumları

Amerika Birleşik Devletleri’nde son 41 yılın en yüksek enflasyon rakamları seyrediyor. Bu yüzden de Amerikan Merkez Bankası 8FED) sürekli olarak faiz arttırımına gidiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED başkanın bu yıl içerisinde en az 3 defa daha faiz arttırımına gideceğini tahmin ediyor.

Enflasyon

Amerika’nın enflasyon ile mücadelesini faiz arttırarak yapıyor. Ancak hala enflasyon rakamlarında herhangi bir gerileme mevcut değil. Bununla beraber FED’in faiz arttırımına gitmesi, doların diğer para birimlerine karşı olan değerini arttırmakta. Hatta dolar kuru, geçtiğimiz günlerde euro ile eşitlendi. FED’in faiz arttırması, Arjantin ve Türkiye gibi kırılgan ülkeler için de iyi bir durum değil. Çünkü FED her faiz arttırdığında, piyasalardan dolar çekiliyor. Bu da doların değerini arttırıyor ve dolar kurunun yüksek olduğu ülkeler de bundan çok fazla nem kapıyor.

Enflasyon yükselmeye devam ediyor

Ülkemizde birçok şeyi ithal ediyoruz. Bu yüzden de dolar bizim için önemli bir para birimi. Ancak doların yükselmesi, ithal ettiğimiz ürünlerinin maliyetlerinin artmasına sebep oluyor. Bu yüzden de sürekli olarak satın aldığımız ürünlerin bir fiyat artışı var. Artan fiyatlar da vatandaşların alım güçlerini düşürüyor. Çünkü enflasyon da dolar ile beraber tırmanışta.

İzleyin: Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın için uygun alım zamanını duyurdu!