Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamakta olduğu videolar ve yazmış olduğu köşe yazıları ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Yapmış olduğu açıklamaların genelinde gram altın ve dolardan bahseden İslam Memiş, ara sıra gümüş gibi emtialar ve Borsa ile ilgili tahminlerini de aktarmaktadır. Son zamanlarda ise gram altının yıl sonunda nasıl bir seviyede olacağının altını çizen İslam Memiş, Ons altın fiyatlarındaki gelişmeler nedeni ile ellerinde altın bulunduran yatırımcılara altınları satmayın uyarısı yaptı. son dönemde Ons altın fiyatlarındaki 40 dolar kadar ki yükselmeye değinen İslam Memiş, kağıt para birimlerine yatırım yapacak olan kişilerin de dolar yerine euro ve sterlin gibi diğer dünya para birimlerine yatırım yapmalarının mantıklı olacağını vurguladı.

İslam Memiş’ten altın ile ilgili önemli uyarı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ellerinde gram altın bulunduran yatırımcıları uyarı. Yapmış olduğu açıklamalarda gram altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini ve bu yüzden de altınlarını şimdi satanların, ileriki aylarda kaybedeceklerine dikkat çekti. Gram altın fiyatlarının kademeli bir şekilde yıl sonuna kadar yükseleceğini belirten İslam Memiş, Ons altının tekrardan yükselişe geçmesi ile altın fiyatlarındaki baskılanmanın yavaş yavaş kırıldığını düşünüyor. Ons altındaki bu yükselişler, yakın bir süreç içerisinde gram altın ve diğer altın çeşitlerinin fiyatlarını da önemli ölçüde etkileyecek.

Gram altın için yeni tahmin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının kademeli bir şekilde yükseleceğinin altını çizdi. Gram altın fiyatlarının ilk hedefinin bin 200 TL olduğunu açıklayan İslam Memiş, yıl sonuna kadar yükselişlerin devam edeceğini ve bin 400 TL seviyesinin de yıl sonuna yakın bir zaman içerisinde gözükeceğini belirtti. Emtia tarafında tahminlerinin pozitif yönde devam ettiğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “1666-1685 ve yukarıda 1705 dolar seviyesi ons altında. 1685 dolar seviyesi kalıcı olursa tekrar yeni trendden bahsedebiliriz. Ekim ayının son haftası olduğu için ben ekim ve kasım ayındaki beklentim büyük olduğundan dolayı emtiada, psikolojik bir savaş var, emtia tarafındaki trendim pozitif yönde devam ediyor.” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve dolar yükselecek! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten beklemeyin çağrısı

Ekonomik kriz geliyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşanan gelişmeler nedeni ile ekonomik krizin baş göstereceğini dile getirdi. hatta bu gelişmeler nedeni ile toplumsal kaosların baş göstereceğini anlatan İslam Memiş, tüm dünyayı etkileyen enflasyon krizinin bir süre daha devam edeceğini vurguladı. özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki geçici yüksek enflasyon seviyelerinin kalıcı bir hale geldiğini anlatan İslam Memiş, FED’in sürekli olarak faiz arttırımı yapacağını anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Öyle bir kaos, ekonomik kriz geliyor ki, bunu görenler önceden tedbirini alanlar ve almayanlar arasında dağlar kadar fark olacak” diyerek ekonomik kriz öngörüsünde bulunan Memiş, şöyle devam etti: “Bu hafta çok güzel hikayeler vardı, tabii ki görene ve bilene. Özellikle Fransa’daki toplumsal ayaklanmayı gördük. Bu sokak eylemlerinin Atina’ya sıçradığını gördük. Ekonomik krizler toplumsal kaosa dönüşüyor.” sözlerine yer verdi.