Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar ile ilgili yapmış olduğu tahminler ile büyük bir takipçi kitlesi edinebilmeyi başardı. Bununla beraber İslam Memiş, yıl sonunda doların ve gram altının geleceği seviyeyi de belirledi. Vatandaşa hangi alanda yatırım yapması gerektiğini anlatan İslam Memiş, enflasyona karşı altın alınması gerektiğini savunmakta. Bunlara ek olarak İslam Memiş, yaşanan bu ekonomik nedenler ile kitlesel bir göçün başlayabileceği haberini de verdi.

4 milyon kişi İstanbul’dan gidecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni neslin nakitsiz bir toplum istediğini ifade etti. Ayrıca insanların en güzel enflasyon ile soyulabileceğini aktaran İslam Memiş, sırf bu yüzden 4 milyon kişinin İstanbul’u terk edeceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ilerleyen yıllarda yaşanan enflasyon krizi nedeni ile metropol şehirlerin boşaltılmaya başlayacağını tahmin etmekte.

Gıda ve emlak krizi başlayacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dünyada gıda ve emlak krizinin baş göstermeye başlayacağını belirtti. Bununla beraber İslam Memiş, dünya genelinde büyük bir tedarik sıkıntısının yaşanacağını anlattı. Merkez bankaları geçici enflasyon döneminde olduklarını belirse bile İslam Memiş, enflasyonun dünyayı delip geçtiğini belirtti. Özellikle Eylül ayı itibari ile insanların resesyonun ne olduğunu öğreneceğini belirten İslam Memiş, insanlara ekilebilir arazi alması gerektiğini vurguladı. Şu an ki gıda ve emlak fiyatlarının oldukça ucuz olduğunu belirten İslam Memiş, Eylül ayı itibari ile insanların kötü bir döneme giriş yapacağını vurguladı.

Dolar bir yatırım aracı değildir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların bir yatırım aracı olmadığını vurguladı. Bununla birlikte doların bir ödeme aracı olduğunu belirten İslam Memiş, Türkiye’nin kafasını kuma gömdüklerini dile getirdi. İslam Memiş, doların yükselmesi ile ekonominin kötü olduğunu söylediklerini ancak doların düşmesi ile de ekonominin iyi olduğunu söylediklerini belirtti. Bunlara ek olarak İslam Memiş, insanların doları bir ekonomi ölçme aracı olarak görmemesi gerektiğini savunuyor.

Son 20 yılın şampiyonu altın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son 20 yılda en çok getiri sağlayan kalemin altın olduğunu aktardı. Bütün yatırım araçlarının getirilerini hesaplayan İslam Memiş, “Son 20 yılda dolar %908, euro %1215, %borsa 1073 altın %6290 getiri sağladı. Vatandaşlarımız kurtuluş reçetesi altındır. İnsanlar artık masalın bittiğini rüyadan uyanmaları gerektiğini bilmeli.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Dolar ve altın düşecek' dedi. Altın kahininden önemli Venezuella açıklaması

Altın düşünülmeli

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ilerleyen yıllarda altın denilen bir şeyin kalmayacağını belirti. Bunun için 2050 yılını gösteren İslam Memiş, dünyanın telefon ve bilgisayar gibi elektronik alet üretiminde altına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu yüzden de İslam Memiş, yatırım için altının kesinlikle düşülmesi gerektiğini savunmakta.

Bunlar daha iyi günler

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşadığımız bu ekonomik sıkınıların daha iyi günler olduğunu aktardı. İlerleyen yıllarda artan enflasyon nedeni ile çok kötü günlere giriş yapabileceğimizi belirten İslam Memiş, altın gibi yatırım araçlarına yönelmemiz gerektiğini sıklıkla vurguladı.