Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden hazırlamış olduğu videolar ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Yapmış olduğu açıklamalarda genellikle gram altın ve dolar fiyatlarından bahseden İslam Memiş, bazı açıklamlarında diğer dünya para birimlerinden ve borsadan bahsediyor. Son zamanlarda ise gram altın fiyatlarının 2022 sonu ve 2023 yılında nasıl olacağını anlatan İslam memiş, dolar ile ilgili gerçekleri de anlattı. Bütün bunlara ek olarak dolar endeksinin çok yükselmesi, altın fiyatlarının baskılanmasına neden oluyor. Bütün bunlara ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası’nın Şubat ayına kadar faiz arttırımına gideceğini anlattı.

Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının ne duruma geleceğini anlattı. Gram altın fiyatlarının kademeli bir şekilde yükselebileceğini anlatan İslam Memiş, gram altın fiyatlarının ilk olarak 1200 TL seviyesine kadar çıkabileceğini anlattı. Daha sonra ise yıl sonuna doğru gram altın fiyatlarının 1450 TL seviyesine kadar çıkacak. Bunlar ile birlikte İslam Memiş, gram altın fiyatlarının 2023 yılında 1500 seviyesinin konuşulacağını. anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, İnsanlar diyor ki; ‘altın düştü’. Efendim altın düşmedi. Gram altının gerçek fiyatı 1001 lira.  Altın bozdurmaya gidecekler ons fiyatına bakması lazım. Altın nimettir, bir yatırım aracı değildir. Gram altın ben kralım diyor. Borsada 2. sırada.” ifadelerini kullandı.

İslam Memiş’ten uyarı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın bozduracak olan kişileri uyardı. Yapmış olduğu uyarılarda insanların altınları bozdurmaya gitmeden önce düşünmeleri gerektiğini anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın bozdurmaya gidecekler ons fiyatına bakması lazım. Dolandırılmayın, tezgaha gelmeyin. Son 20 yılda yüzde 6290 kazandırdı. İnsanlar altın fiyatlarını konuşurken ons ve gramı birbirinden ayırsınlar. Dolar üzerinden ayarlanan ons, gram altın ise TL üzerinden ayarlanıyor.” sözlerini sarfetti.

Dövizde neler oluyor?

Altın ve Par aPiyasaları uzmanı İslam memiş, dövizdeki durumları da değerlendirdi. Öncelikle dolar kurunun 20 ila 21 lira seviyelerine gelebileceğinin altını çizen İslam Memiş, dolar kurunun bu seviyelere yükselmesinin ardından mevcut hükümet tarafından dolar kuruna bir müdahale gelebileceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “”Dolar TL kuru serbest piyasalarda 18.61-63 aralığında. Euro TL serbest piyasalarda 18.02-08 lira aralığında. Daha önceki haftalarda dolar TL’de makas aralığı vardı, şimdi euro TL’de makas aralığı var. Euro dolar paritesi 0.97 seviyesinde. ABD tarım dışı istihdam verisiyle dolar endeksinde yükseliş vardı. 113 seviyesine kadar yükseldi, buradan tekrar satış dalgası gelmesi muhtemeldir. Euro dolar paritesi, sterlin dolar paritesi, altının ons fiyatı ve gümüş ons fiyatında satışlar oldu. Bu değer düşüşünün nedeni budur. Brent petrol 96-99 dolar aralığına sıkıştı. OPEC toplantısı vardı, ABD artırım istemişti üretimde, buna sıcak bakılmadı ve dolayısıyla petrollerini ucuz satmak istemiyorlar. Biden çıktı, “petrolde yükseli Suudi Arabistan ve Rusya’dır” dedi. Petrol fiyatlarında yılın son çeyreğinde 120-130 dolara kadar yükselişler mümkün olabilir. Her yükseliş pompa fiyatlarına da zam olarak yansıyacaktır, bu da kaçınılmaz son olacaktır.” sözlerini sarfetti.