Ülkemizde en çok tercih edilen bankalardan biri olan Akbank, müşterilerinin memnun etmeye devam ediyor. Yeni yayınlamış olduğu kampanyalar ile anne ve babaları mutlu eden Akbank, okula dönüş kredisi fırsatı ile okul ihtiyaçlarınızı çok kolay bir şekilde karşılama fırsatı sunuyor. Düşük faizli ve 3 ay erelemeli ödeme seçenekleri ile dikkat çeken okula dönüş kredisi kampanyası, birçok kişi tarafından şimdiden kullanılmaya başlandı bile. Ayrıca bu kampanyaya katılabilmek için illa ki bir Akbank şubesine gitmeniz gerek yok. Akbank müşteri hizmetleri numarası olan 444 25 25 sabit hat numarasından veya Akbank’ın müşterilerine sunmuş olduğu mobil bankacılık uygulamsı üzerinden yapabiliyorsunuz. Bu yazımızda sizlere, Akbank’ın sunmuş olduğu yeni kula dönüş kampanyasının detaylarından bahsedeceğiz.

Akbank’ın okula dönüş kredisi fırsatı

Akbank, müşterileri için yeni bir kredi fırsatı başlattı. bu kredi fırsatı sayesinde okul ihtiyaçları çok kolay bir şekilde karşılanabilmektedir. Ayrıca 3 ay ertelemeli bir şekilde de çekilebilen bu kredi, 1,99 gibi oldukça düşük yüzdeli bir faize de sahip.Bu krediye başvurmak için illa ki bir Akbank şubesine gitmenize gerek yok. Hatta bu kredi çekme işlemini kesinlikle mobil bankacılık uygulaması üzerinden yapmalısınız. Çünkü şube üzerinden kredi kampanyasına katılırsanız, vermeniz gereken birçok farklı belge var ve bu belgeleri çıkartıp şubeye götürmek büyük bir zaman kaybına neden olabilir. Ancak Akbank’ın sunmuş olduğu mobil bankacılık uygulaması üzerinden okula dönüş kredisi kampanyasına katılırsanız, kredinizin onaylanması halinde direkt olarak kredinizi kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Okula dönüş kredisi fırsatı ödemleri nasıl oluyor?

Akbank’ın sunmuş olduğu okula dönüş kampanyası kapsamında maksimum 15 bin TL kredi çekebiliyorsunuz. Bu kredinin de minimum vadesi 12 ay olmaktadır. Ayrıca kredi kullanımında müşterilere yüzde 1,99 gibi oldukça düşük bir faiz uygulanmaktadır. Akbank’ın sunmuş olduğu okula dönüş kredisi kampanyasının örnek ödeme şeması şu şekildedir:

Kredi Tutarı (TL)Aylık Faiz OranıVade (Ay)Kredi Tahsis Ücreti (TL)İşsizlik Teminatlı Hayat Sigortası Prim Tutarı (TL)Aylık Taksit Tutarı (TL)Toplam Geri Ödeme Tutarı (TL)Efektif Yıllık Faiz Oranı (Yıllık Maliyet Oranı)
15.000%1,991282,5428,901461,2017.616,93%35,7332
İLGİLİ MAKALE  Akbank saat kaçta açılıyor, kaça kadar açık?

Okula dönüş kredisinin kredi kullanına ilişkin bilgilendirme

  • Aylık yüzde 1,99 faiz oranının, 15.000 TL’ye kadar ve maksimum 12 ay vade ile kullandırılan ihtiyaç kredilerinde işsizlik teminatlı hayat sigortası yapılması durumunda geçerli sayılmaktadır.
  • Diğer durumlarda faiz oranları; kredi tutarı, kredi vadesi, kredi skoru ve benzer nedenlerle kişinin kredi puanına ve belirli durumlara göre değişebilmektedir.
  • Kredi tahsis ücreti, kredi tutarının binde 5’i kadar hesaplanmaktadır. Tabloda belirtilen tutara yüzde 10 oranında BSMV ücreti dahil edilecektir. tabloda yer alan verilerde toplam geri ödeme tutarı, kredi taksitlerinin toplamı ve tahsis ücretleri bulunuyor.
  • İşsizlik teminatlı hayat sigortası primi 428.90 TL’dir ve 15.000 TL tutarındaki, 12 ay vadeli, aylık yüzde 1,99 faiz oranlı ihtiyaç kredisi için 35 yaş üzerinden örnek olarak hesaplanmıştır.
  • İşsizlik teminatlı hayat sigortası prim tutarının; kredi tutarı, kredi vadesi, faiz oranı ve krediyi kullanan kişinin yaşına göre ufak değişiklikler oluşabilmektedir.
  • Kredi faiz oranının, kullanıldığı alana yani Akbank Mobil, İnternet, şubeleri veya 444 25 25 Müşteri İletişim Merkezimize göre farklılıklar yer almaktadır.
  • 3 ay boyunca erteleme imkanları ile sunulmuş olan okula dönüş kredisine Akbank Mobil, Müşteri İletişim Merkezi ve Akbank şubelerinden başvuru yapabilmektesiniz.
  • Akbank’ın sunmuş olduğu okula dönüş kredisi fırsatı 16 Eylül 2022 tarihine kadar aktif bir kampanya olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Kredi tahsis ücretinin, kredi tutarının binde 5’i kadar olduğunu, bu tutar üzerinden ayrıca yüzde 10 oranında BSMV alınmaktadır.
  • Akbank’ın uygun görmediği kredi başvurularını reddetme ve gerekli gördüğünde ek bilgi ve belge isteme, kredi koşullarında değişiklik yapma ve kampanyayı durdurma hakkına sahiptir.
  • Akbank şubelerinden kredi başvurusu için istenilen belgeler şu şekildedir:
    • Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi
    • Gerekli görülmesi durumunda adres teyidi amaçlı belge
    • Gelir belgesi – maaş bordrosu (Maaşını bankamızdan alan Akbanklıların bu belgeyi sunmasına gerek yoktur.)
    • Özel sektör çalışanları için SGK Hizmet Döküm Belgesi* (Maaşını bankamızdan alan Akbanklıların bu belgeyi sunmasına gerek yoktur.)
  • Yalnızca T.C. vatandaşı olan, Akbank Mobil kullanan ve bankamızdaki bilgi ve belgelerinde eksiklik bulunmayan Akbanklılar, Akbank Mobil ve 444 25 25 Müşteri İletişim Merkezimizden belgesiz ve imzasız Okula Dönüş Kredisi kullanabilir.