Akaryakıt fiyatlarında dalgalı grafikler görmeye alışık olduğumuz son aylarda sürekli olarak işlenen zam ve indirimler karşısında halk neredeyse her gün yeni bir güncelleme olup olmadığını kontrol etmeye başladı. Genel olarak zamların haftalık olarak işlendiği akaryakıtlarda ise günlük olarak fiyat listeleri güncellenmeye devam ediyor. Haftaya herhangi bir değişim olmadan başlayan akaryakıtlar için ise bugün yeni gelişmeler aktarıldı.

Güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatları haftaya durgun bir başlayış yaparak geçtiğimiz hafta aldığı zam ve indirimler ile işlem görmeye başlamıştı. Dün itibari ile haftayı açarken, geçtiğimiz hafta işlenen fiyatlar ile güncel satış listeleri yayınlanan akaryakıtlarda bugün ise aşağı yönlü bir hareket göze çarpıyor. Benzin ve motorin gibi akaryakıt cinsleri zam ya da indirim almadan satışlarına devam ettirilirken, LPG türünden akaryakıtlar ise geçtiğimiz hafta aldığı zamların karşısında indirim alarak bu hafta daha ucuz fiyatlardan satılmaya başladı. Ülkemizde satış gerçekleştiren firmalar tarafından yayınlanmış olan güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları ise şu şekilde:

Opet güncel akaryakıt fiyatları

Uzun yıllardır ülkemizde akaryakıt satışına devam eden firmalardan olan Opet tarafından yayınlanan listeler genel olarak şehirler için farklı fiyat tarifeleri alan listeler olarak yayınlanmakta. Opet firması bünyesinde satılan akaryakıtlarda ortalama fiyatlar ise benzin fiyatlarında 27,51 Türk Lirası olarak görülüyor. Motorin fiyatları ise 29,99 Türk Lirası ortalama fiyatı ile karşımıza çıkıyor. Opet firması tarafından yayınlanan listelerde LPG fiyatlarında ise indirim görülmekte. LPG güncel satış fiyatı 17,30 Türk Lirası ortalama ücreti ile güncellenmiş durumda.

Petrol Ofisi güncel akaryakıt fiyatları

Petrol Ofisi tarafından yayınlanan akaryakıt fiyatları güncel listesi 81 ili kapsayan bir liste olarak yayınlanır ve her şehir için ortalama fiyatlar ile halka sunulur. Petrol Ofisi firması tarafından satışa sunulan akaryakıtlar olarak benzin fiyatlarında güncel fiyatlar 27,51 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. Motorin fiyatları ise yine sabit kalarak 29,99 Türk Lirası şeklinde görülüyor. LPG fiyatlarında indirimler sonrası ortalama fiyat ise 12,19 Türk Lirası şeklinde değişiyor.

TP güncel akaryakıt fiyatları

TP ya da Türkiye Petrolleri ismi ile bilinen yerli akaryakıt firması da diğer firmalar gibi akaryakıt fiyatlarını her geçen gün ile birlikte güncelleyerek yeni ve güncel fiyatları müşterilerine sunuyor. TP firması bünyesinde satılan akaryakıtlar için belirlenen listede ise genel olarak geçtiğimiz hafta ile benzerlikler var. TP firması tarafından yayınlanan listelere göre benzin satış fiyatı ortalama olarak 27,52 Türk Lirası. Motorin için belirlenen güncel fiyatlar ise 30,00 Türk Lirası ortalama fiyatı ile sunuluyor. LPG fiyatlarında ise indirim göze çarpıyor. TP firması bünyesinde LPG ortalama olarak 15,46 Türk Lirası fiyatı ile satılıyor.

İLGİLİ MAKALE  Çiçeği burnunda Tarım Bakanı Kirişçi'den ayçiçek yağıyla ilgili ilk açıklama geldi!

Shell güncel akaryakıt fiyatları

Shell firması tarafından satılan akaryakıtlara ait listelerde yalnızca benzin ve motorin fiyatları yer almakta. Fiyat listeleri genel olarak şehirler için farklı listeler olarak yayınlanıyor. Shell firması tarafından satılan akaryakıtlarda ortalama fiyatlar ise benzin satış fiyatı için 27,53 Türk Lirası. Bu ortalama tarife motorin satış fiyat için ise 30,01 Türk Lirası seviyesine yükselmiş durumda.