Kredi çekmek için birçok neden sıralayabiliriz. Ama ülkemizdeki vatandaşlar genellikle otomobil veya gayrimenkul almak için kredi yoluna başvuruyorlar. Ayrıca bir de ihtiyaç kredisi var. Bu yazımızda 50 bin Türk lirası kadar çekilen krediye uygulanan faiz ile yıllık kredi maliyeti değişebiliyor. Bu yazımızda sizlere çekilen kredinin faizli fiyatının nasıl hesaplanacağını ve bankaların ne kadar faiz uygulayacağını anlattık.

İzleyin:Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Çekilen kredinin faiz tutarı nasıl hesaplanır?

Kredi hesaplaması yapılırken, ödenen her taksit sonrası kalan anaparaya tekrardan faiz uygulanır. Bununla beraber her taksit ödemesinden sonra kalan ana para düştüğü için de uygulanan faiz tutarı her taksit ödemesinden sonra düşecektir. Ayrıca konut kredisi hariç çekilen diğer tüm kredilerde BSMV ve KKDF vergileri eklenmektedir. Bu yüzden de ihtiyaç ve taşıt kredilerinin hesaplaması aynı olmaktadır.

Kredi çekerken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

  • Bankaları yıllık maliyet oranları üzerinden kıyaslayın.
  • Mümkün olduğunca çok fazla bankadan kredi hesaplaması yapın.
  • Ödeyebileceğiniz ne taksit tutarını bir fiil belirleyin.
  • Bankaların sunduğu farklı ödeme planı ve vade seçeneklerine göz atın.
  • Yaptırılması zorunlu olan tüm sigortaların tutarını öğrenin.

36 ay vade ile kullandığınız 50 bin Türk lirası kadar kredi için hangi bankaya ne kadar ödersiniz?

Bankadan bankaya faiz oranları ve yıllık maliyet oranları değişebilmektedir. Bu yüzden de 50 bin Türk lirası kadar kredi kullansanız bile her bankaya aynı miktarda bir geri ödeme yapmayacaksınızdır. Aşağıda vereceğimiz tabloda, bankadan bankaya değişiklik gösteren faiz oranları ile ödeyeceğiniz kredi maliyetini gösterdik.