Girişimci ruhuna sahipseniz ve birazda sermayeniz varsa neden kendi işinizi kurmayasınız? İşsizliğin kol gezdiği dönemlerde herkes kendi işinin patronu olma düşüncesine daha fazla yaklaşıyor. Eğer 100 bin TL sermayeniz varsa yapabileceğiniz çok şey vardır. Bu sermayeyi her alanda değerlendirebilirsiniz, yeter ki hayal edin ve parayı sadece hedefiniz doğrultusunda harcayın. İşte birkaç öneri.

Vitamin Bar Standı Açmak

Her meslek grubundan kişinin rahatlıkla yapabileceği bir iştir. Tezgahta bol bol sağlıklı meyve, tek yapmanız gereken meyveleri sıkmak ve müşterilere vermek. Son yılların en parlak iş fikirleri arasındadır. Özellikle yazın serinlemek için belli köşelere açılabilir. Stantların artması taleplerin arttığı anlamına gelmektedir, özellikle sporla ilgilenenler ve sağlıklı beslenenler vitamin barlarına bayılır. 100 bin TL bu iş için yeterde artar, tek masraf edeceğiniz şeyler buzdolabı, masa ve sandalye olacaktır. Bir dükkan açmanıza da gerek yok, en önemlisi bölgeyi doğru seçmek.

Oto Yıkama Dükkanı Açmak

Neredeyse her evde 1 veya 2 araba bulunmaktadır, çoğunun da araba yıkayacak vakti veya alanı yoktur. Bu yüzden nerede olursanız olun oto yıkama karlı bir iştir. 100 bin TL sermaye ile de rahatlıkla açılır. Ancak vitamin barı gibi çok kolay bir iş değildir, çünkü çevrenizde çok fazla rakip olacaktır.

Bu yüzden teknolojiyi daha fazla kullanın ve işinizi en kaliteli şekilde yapmaya çalışın. Tanıdığınız veya çevrenizdeki oto yıkmalara gidip bilgi alabilirsiniz, sermayenin tamamını harcamanız gerekir fakat sonradan daha fazlasını kazanabilirsiniz.

Masraf olacak eşyalar;

  • Basınçlı yıkama makinesi
  • Elektrikli süpürge
  • Koltuk yıkama makinesi
  • Köpük püskürtme makinesi
  • Pasta cila makinesi
  • Deterjan
  • Fırça

Eğer arabalara da ilginiz varsa neden olmasın?

Büfe Açmak

100 bin TL ile rahat rahat büfe açabilirsiniz. Eğer işlek bir yere açarsanız sabahtan akşama çok fazla kar edebilirsiniz. Bunun için okul, iş yeri ve hastane yakınlarını tercih edebilirsiniz. Yeri belirledikten sonra belediyeden ruhsat alın ve malzeme araştırmasına başlayın. Bulunduğunuz bölgeye göre malzemeyi belirleyin. Örneğin okul yanındaysanız fotokopi makinesi veya çocukların seveceği yiyeceklerden koyabilirsiniz.

Mantar Yetiştiriciliği Yapmak

Mantar yetiştirmekte karlı işler arasında yer almaktadır. Özellikle kültür mantarı çok kişinin sevdiği bir lezzettir. Ülkenin farklı bölgelerinde farklı mantar çeşitleri yetişmektedir, sizde önce hangisi yetişiyor araştırabilir ve ona göre işe koyulabilirsiniz. Özellikle istiridye mantarı ile çok daha fazla kar edebilirsiniz. Her mantarın yetişmesi da farklıdır, 100 bin Tl ile bir mantar serası oluşturabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  İş kadınları için sağlıklı ayakkabı seçimi nasıl olmalı?

Video: KÜLTÜR MANTARI 0 DAN TESİS KURMA MALİYETİ #BUİSTEPARAVAR

Ev Yemekleri Lokantası Açmak

Eğer yemek yapmayı seviyorsanız bunu işe dönüştürebilirsiniz. Özellikle öğrencilerin ve çalışanların çok olduğu yerlerde çok daha fazla tercih edilir. Dışarıda fast food yemekten sıkılanlar sizin ev yemeklerinize akın edebilir. Diyet menülerde ekleyerek sağlıklı beslenenlere özel çeşitler hazırlayabilirsiniz. Başlangıçta kampanyalar yaparak kendinize belirli bir müşteri kitlesi oluşturabilirsiniz. Bu iş için öncelikle dükkan bulmak gerekir, ardından yanınızda çalışacak güvenilir birilerini ayarlayabilirsiniz.

AVM’de Stant Açmak

Türkiye’de 500’den fazla AVM bulunmaktadır, yani rahat rahat istediğiniz yerde stant açabilirsiniz. 100 bin TL’de her halükarda yetecektir. Bu stantlarda takı, çanta, süs veya el emeği eşyalar satabilirsiniz. Eğer bir markanız varsa büyütmek ve kendinizi tanıtmak içinde çok iyi olacaktır. Sermayeyi arttırınca kendi dükkanınızı bile açabilirsiniz. Dekorasyon ve ürünlerim temini derken 100 bin TL rahat yetecektir.

Bebek Giyim Mağazası Açmak

Eğer bekleri seviyorsanız bu en güzel fikirlerden biri olabilir. Bebek ürünleri satmanın hiçbir zaman modası geçmez, her semtte mutlaka birkaç tane bulunmalıdır.

Bu yüzden iş görecektir. İstediğiniz gibi dekore edip kıyafetleri ve eşyaları toptan satın alabilirsiniz. Sadece kıyafet bulundurmak yerine tüm ihtiyaç duyulan bebek ürünlerini bulundurmanız önerilir.

Hediyelik Eşya Dükkanı Açmak

İlla büyük bir dükkana gerek yok, ufak bir dükkanda tatlı hediyelik eşyalar satabilirsiniz. Tokadan süs eşyasına, takıdan özel gün hediyelerine her şeyi bulundurabilirsiniz. İşlek bir yerde olursa daha karlı olur. Zamanla tanındıkça sattıklarınızda değişebilir, çeşitliliği arttırabilirsiniz. Ancak ilk açılık için 100 bin TL yetecektir. Dükkana fotokopi ve faks makinesi de koyabilir ve böylece yan gelir elde edebilirsiniz. Zamanla kırtasiyeye bile dönüştürebilirsiniz.