Güzel bir gülüş için en gerekli unsur beyaz dişlerdir. Ancak sigara kullanımı, çay ve kahve tüketimi ve dişleri yeterince fırçalamamak dişlerin beyazlığını elimizden alabilmekte. Dişler yapısı gereği hiçbir zaman kar beyazı renginde olmamıştır. Dişlerimizin doğal rengi kırık beyaz rengindedir. Ancak bu beyazlık bile mükemmel bir gülüş elde etmemizi sağlamaktadır. Dişlerinizi günde 3 defa düzenli olarak fırçalarsanız, diş beyazlatma gibi sorunlarınız olmayacaktır. Bu yazımızda sizlere dişlerinizi nasıl doğal bir şekilde beyazlatabileceğinizi anlattık.

Dişleri doğal bir şekilde beyazlatma yöntemleri

Dişleri beyazlatmak için evinizde doğal bir şekilde bulabileceğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri genel olarak yemeklerimizde kullanmaktayız. Bazı malzemeler dişlerimizi beyazlatırken, bazı malzemeler ise dişlerimizi hem beyazlatır hem de daha sağlıklı olmasını sağlar. Bu malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Karbonat

Karbonatı hem temizlikte hem de yemeklerimizde kullanmaktayız. Temizlik esnasında ne kadar yaralı olduğunu bildiğimiz bu malzeme, dişlerimizi beyazlatma konusunda da oldukça etkilidir. Karbonat ile dişleri temizlemek oldukça kolaydır. Bunun için 2 tatlı kaşığı karbonat ile bir çay bardağı suyu karıştırmanız gerekmekte. Bu malzemelerle macun kıvamında bir şey elde edeceksiniz. Bu elde ettiğiniz macunla dişlerinizi fırçalamanız gerekmekte.

Dişlerinizi hazırladığınız macunla fırçalarken dikkat etmeniz gereken nokta, dairesel hareketlerle fırçalamanız. Aynı zamanda dişlerinizi fırçalarken fazla bastırmamanızı tavsiye ederiz. karbonat güçlü bir leke çıkarıcıdır. Bu yüzden diş fırçasıyla uyguladığınız basınç fazla olursa, diş minenize zarar verebilirsiniz.

limon suyu ve karbonat

Limon suyu ve karbonatı karıştırdığınızda, birçok lekeden kurtulabiliyorsunuz. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımı ile dişleri beyazlatabilirsiniz. Limon suyu ve karbonatı karıştırmak yüksek miktarda asitin bir arada olması demek. Bu yüzden bu işlemi haftada 3 kereden fazla kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Eğer gereğinden fazla bu karışımı kullanırsanız, diş etlerinizde çekilmelerine neden olabilirsiniz.

2 çay kaşığı karbonatın üstüne biraz limon suyu dökün. Daha sonra bu karışımı köpük oluncaya kadar karıştırın. Bu karışımı dişlerinize neredeyse basınç uygulamadan yapmanız gerekmekte. Çünkü bu karışım çok fazla asit içermektedir. Fazla basınç uygularsanız, diş etlerinize zararlar verebilirsiniz.

Çilek

Çilekte bulunan malik asit, diş yüzeyinde oluşan plakları ve zorlanmaları temizlemekte oldukça iyidir. Bununla beraber lif bakımından zengin olan çilek, ağız içerisini de dişleri beyazlattığı gibi temizlemektedir. Çileği bir kaşık yardımıyla ezin. Daha sonra temiz bir diş fırçanızla, ezilmiş çilekleri toplayın. Daha sonra fazla bastırmadan, hızlı ve dairesel hareketlerle dişlerinizi fırçalayın. Bu işlemi her gün 1 kez uygularsanız. 3 ya da 4 gün sonra dişlerinizin 5 ya da 6 ton kadar beyazladığını farkedeceksinizdir. Bununla beraber bu işlemi, bir diş fırçalama rutini olarak da kullanabilirsiniz. Bu sayede sadece dişlerinizin temizliği değil, aynı zamanda ağzınızın temizliğini de sağlamış olursunuz. Çünkü bu işlemi dişlerinize ve ağızınız iç kısımlarına da uygulayabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Dişte oluşan kahverengi lekeler neden olur ve nasıl giderilir? (Kaynak: soru.com.tr)

Muz kabuğu

Muz kabuğu ile dişleri beyazlatmak çok kolay bir işlemdir. Dişlerinizi fırçalamadan önce, muz kabuğu ile dişlerinizi 2 dakika boyunca ovmanız yeterli olacaktır. Daha sonra ise dişlerinizi normal bir şekilde fırçalamanız yeterli olacaktır. Muz, içerisinde yüksek miktarda potasyum, magnezyum ve miktarı bakımından oldukça zengindir. Muzun kabuğunu bu şekilde dişlerinize sürtmeniz, bu minerallerin dişlerinize geçmesine neden olacaktır. Bu mineraller, dişlerin ve diş etlerinin sağlığı açsından oldukça faydalıdır.