Kirli çamaşırlarımızın temizliğini sağladığımız çamaşır makinelerinin de uzun ömürlü olmaları ve çamaşırları çok daha iyi yıkayabilmeleri için ayrıca bir temizliğe ihtiyaçları bulunmaktadır. Çamaşır makinesinin iç temizliğini yaparken dikkat edilmesi gereken belli başlı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri düzenli bir şekilde uygulamanız taktirde makine içerisinde yer alan kirlerin temizlendiğini göreceksiniz ve aynı zamanda makinenin lastik içerisinde yer aldığı kireci temizlerken belli başlı yöntemleri uygulamak gerekir. İşte çamaşır makinesinin içerisindeki lastiği temizlerken uygulanması gerekenler

Çamaşır makinesinin iç temizliği nasıl yapılmalı?

Her evin olmazsa olmaz ihtiyaçlarından bir tanesi olan çamaşır makinesi, kişinin hayatını kolaylaştıran oldukça güzel bir teknolojidir. Kirli çamaşırların kirlerini derinlemesine temizlemeyi sağlayan çamaşır makinesi, zaman geçtikçe haliyle kirlenmektedir. Bu kirler çoğu zaman gözün görmediği bölgelerde yer almaktadır. Gözle görülmeyen bu kirleri temizlemek, makinenin uzun ömürlü olması için oldukça önemli bir adımdır. Uzun ömürlü olmasının yanı sıra, makinenin çamaşırları çok daha konforlu bir şekilde yıkamasını da sağlamaktadır. Zaman içerisinde makine içerisinde oluşan ve gözle görülmeyen kirler, makineyi himayesi altına alarak büyük bir kötü kokunun ortaya saçılmasına neden olmaktadır. Bu kötü kokunun çamaşırlara yayılmaması için, çamaşır makinesinin iç temizliğini ve makine içerisinde yer alan parçaların temizliğini yapmak önemlidir.

Çamaşır makinesinin lastiği nasıl temizlenir?

Çamaşır makinesinin ön tarafında buluna lastiğin temizlenmesi dikkat edilmesi gereken hususların başında gelmektedir. Çamaşır makinesinin lastiğinin dikkatli bir şekilde yapılması, çamaşırların temizliği için oldukça önemli bir uygulamadır. Makine içerisindeki lastiğin kirli ve paslı kalması, kıyafetlerin makine içerisinden çıkartılırken tekrardan kirlenmesine neden olmaktadır. Çamaşır makinesinin içerisinde yer alan lastiği temizlemek için, lastiğin makine içerisinden çıkartılması ve çıkartıldıktan sonra deterjanlı bir bez yardımıyla silinmesi gerekir. Bu uygulama sayesinde makine içerisinde yer alan lastiğin küf ve lekelerden derinlemesine arındığını gözlemleyeceksiniz. Makine içerisinde bulunan lastiğin temizliğini düzenli periyotlarda sağlamak makinenin çok daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır. Bu yöntem sayesinde makinenizin ömrü uzarken aynı zamanda kirli çamaşırlarınızın sağlıklı bir şekilde temizlendiğini göreceksiniz. Çamaşır makine içerisindeki lastikte küflenme problemi varsa o noktada lastiği sirkeli suya batırmak, lastiğin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olurken lastik yüzeyindeki bakterilerin gitmesine yardımcı olmaktadır.

İLGİLİ MAKALE  Halıdaki yağ lekesine garantili çözüm (Kaynak: soru.com.tr)

Lastik yüzeyinde bulunan kireç nasıl temizlenir?

Çamaşır makinesinin temizliğini doğal bileşenler ile temizlemek, makinenin herhangi bir zarara uğramasının önüne geçerken, makine içerisindeki kirlerin de derinlemesine temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Makine içerisindeki kirlerin temizliğini düzenli olarak yapmak makinenin uzun ömürlü olabilmesi için oldukça önemli bir adım olduğunu unutmamak gerekir. Makine içerisinin temizliğini yapmak aynı zamanda çamaşırlarınızın çok daha sağlıklı bir ortam yıkanması için önemli bir adımdır. Makine içerisinde bulunan lastiğin kireçlenmesi problemiyle karşı karşıya kaldıysanız o noktada uygulamanız gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Bu hususların başında da sirke ve karbonat gelmektedir. Çamaşır makinenizin içerisindeki lastikte kireçlenme problemi varsa lastiği makineden çıkarın ve kirecin olduğu bölgeyi karbonat ve sirkeli suyla temizleyebilirsiniz. İlk olarak bir kasenin içerisinde yarım çay bardağı elma sirkesi ile 1 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra bir bezle bu suyu alın ve kirecin bulunduğu lastiği bu bez yardımıyla güzelce silin. Silme işlemini tamamladıktan duru ve nemli bir bezle lastiği tekrar silin ve durulayın. Bu işlem lastiğin yüzeyindeki kirecin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olurken çamaşır makinesinin içerisinde yer alan lastiğin ilk günkü görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Bu uygulamayı düzenli periyotlarda gerçekleştirmeniz makinenin uzun ömürlü olması için oldukça gerekli bir adım olduğunu unutmayın.

Video: Çamaşır makinesi lastiği nasıl temizlenir how to clean a washing machine tire