Şerbetli tatlı dediğimizde aklıma ilk olarak baklava ya da şekerpare geliyor. Ancak bugün şerbeti ile insanı büyüleyen hanım göbeği tatlısından bahsedeceğiz. Eğer baklava yapmak istemiyorsanız ama şerbetli bir tatlı istiyorsanız, hanım göbeği tatlısını denemenizi öneriyoruz. Şerbetli hanım göbeği tatlısı görünüm itibariyle size şekerpareyi anımsatabilir. Ancak yapımını okuyunca aynı tatlı olmadıklarını anlayacaksınız. Hanım göbeği tatlısı için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Fındık

Şerbetli hanım göbeği tatlısı nasıl yapılıyor?

Şerbetli hanım göbeği tatlısı için öncelikle şerbetini hazırlamakla başlamamız gerekiyor. Şerbetli hanım göbeği tatlısının şerbetini yapmak için de ilk önce 2,5 su bardağı kadar toz şekeri derin bir tencereye boşaltın. Ardındanda 2,5 su bardağı suyu da şeker boşalttığınız derin tencerenin içine boşaltın. Daha sonra bu iki malzemeyi karıştırarak kaynamaya bırakın. şerbetimiz 10 dakika kadar kaynatmanız gerekiyor. Şerbetimiz 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ise ocağın altını kapatın ve şerbetinizi soğumaya bırakın.

Şerbetimizi soğumaya bıraktıktan sonra da tatlımızı yapmaya başlayabiliriz. Bunun için bir yoğurma kabına 1 adet yumurta kıralım. Ardından da 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 çay bardağı yoğurdu da karıştırma kabına ekleyelim. Daha sonra ise eklediğimiz malzemeleri güzelce çırpmaya başlayalım. Bütün malzemelerimizi çırptıktan sonra ise irmik, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpmaya devam edelim. Elimize yapışmayan ve yumuşak olan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Hamurumuzu elde ettikten sonra da hamurdan parçalar alarak yuvarlayalım. Hamurlarımızı yuvarladıktan sonra ise fırın tepsisine yerleştirmemiz gerekiyor. Ancak hamurlarınızı fırın tepsisine yerleştirirken dikkat etmeniz gereken bir husus bulunuyor.  Bu husus ise fırın tepsisine bir pişirme kağıdı yerleştirmemiz gerekiyor. Bu sayede de yapacağımız şerbetli hanım göbeği tatlımız, pişerken fırın tepsisine yapışmayacak. Bütün hamurlarımızı yuvarlayıp, fırın tepsisine yerleştirdikten sonra ise hamurlarımızın üzerlerine bir adet fındık batıralım.

Şerbetli hanım göbeği tatlısı nasıl pişirilir?

Şerbetli hanım göbeği tatlımızı pişirmek için ilk önce fırınımızı 180 derecede önceden ısıtmamız gerekiyor. Daha sonra hamurları yerleştirmiş olduğumuz tepsiyi, 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza yerleştirelim. Şerbetli göbek tatlımızın pişmesi için de yaklaşık olarak 25 dakika yeterli olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Evdeki malzemelerle yapılan dünyanın en ekonomik tatlısı (Kaynak: soru.com.tr)

Şerbetli göbek tatlımızı pişirdikten sonra fırından alalım. Daha sonra hızlı bir şekilde önceden hazırlamış olduğumuz ve soğumaya bıraktığımız şerbeti, pişen tatlılarımızın üzerinde gezdirelim. Ancak fırından çıkarttıktan sonra şerbeti hemencecik eklememiz çok önemli. Çünkü sıcak olan bu tatlı, şerbeti içerisine çok daha iyi çekecektir. Bu sayede şerbetli hanım göbeği tatlımız çok daha lezzetli bir hale bürünecektir.