Çayın yanında ya da akşam yemeklerinden sonra, gözlerimiz hemen bir tatlı aramakta. Ancak bazen tatlı yapmak zor gelebiliyor. Bu yüzden de daha kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen tatlılara yönelebiliyoruz. Bu yazımızda sizlere evlerinizde malzemelerini çok kolay bir şekilde temin edebileceğiniz, dünyanın en ekonomik tatlılarından birinin tarifini vereceğiz. Üstelik bu tatlı profiterole de oldukça benzemekte.

  • 1 paket milföy (10 adet)

Muhallebisi için

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un 1
  • paket vanilya 1
  • paket krem şanti 1
  • çay bardağı soğuk süt

Çikolata sosu için

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 500 ml süt
  • 60 gram sütlü çikolata

Milföylü tatlı nasıl hazırlanır?

Milföylü ve çikolata soslu tatlımızı hazırlamak için öncelikle 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile güzelce çırpalım. Çırptığımız malzemeler kıvam aldıktan sonra da bu malzemeleri bir kenara alıp bekletelim. tatlımızın muhallebisi için bir tencere içerisine 4 su bardağı süt, 1 su bardağı un ve 1 su bardağı toz şekeri alıp, güzel bir şekilde karıştırmaya başlayalım. Malzemeleri karıştırdıktan sonra ise ocağın altını alalım ve muhallebimiz göz göz oluncaya dek pişirmeye devam edelim. Son olarak 1 paket vanilyayı da ilave ederek karıştıralım ve muhallebimizi soğumaya bırakalım. Muhallebimiz soğuduktan sonra ise üzerine krem şanti ekleyelim ve muhallebi pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırpmaya devam edelim.

Milföylü tatlımızın çikolata sosu için tencerede 500 ml süt ve 1 paket hazır çikolata sosunu karıştırarak pişirmeye başlayalım. Daha sonra ise 60 gram sütlü çikolatayı da ilave ederek çikolata eriyene kadar karıştıralım. çikolata sosumuz hazır olduktan sonra ise sosumuzu da ocaktan alalım ve soğuması için bekletmeye başlayalım.

Çikolata sosumuzu hazırladıktan sonra ise sırada milföy hamurlarımızı hazırlamamız gerekiyor. Bunun için her bir milföy yaprağını 8 kare olacak şekilde keselim. Daha sonra da kestiğimiz milföy yapraklarını da bir fırın tepsisine dizelim. Daha sonra da milföy hamurlarımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt-üst fanlı ayarda 20 dakika pişirelim. Daha sonra bir borcam ayarlayalım ve ilk sıcaklıkları çıkmış olan milföylerimizin yarısını da bu borcamın tabanına ufalayarak yerleştirelim. Ardından da ufalanmış milföy hamurlarımızın üzerine, hazırlamış olduğumuz muhallebinin tamamını dökelim ve muhallebiyi bir katman olacak şekilde düzeltelim. Kalan milföy hamurlarını da tıpkı borcamın tabanına olduğu gibi tekrardan elimizle ufalayalım, sonrasında da boşaltmış olduğumuz muhallebi katmanının üzerinde yerleştirelim. En sonunda da hazırlamış olduğumuz çikolatalı sosu da tatlımızın üzerinde gezdirelim. Çikolatalı sosu da tatlının üzerinde gezdirdikten sonra ise 1 ya da 2 saat kadar buzdolabında bekletelim. Hazırlamış olduğunuz tatlıyı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Tatlınızı servis etmeden önce, üzerlerine bir miktar Antep fıstığı serpebilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Enfes etimek tatlısı tarifi. Yüzbinlerin beğendiği lezzet (Kaynak: izlehaber.com)

İzleyin: BORCAM DOLUSU PROFİTEROL TADINDA ŞİPŞAK TATLI 😍🔝