Şerbetli tatlı denildiği zaman akıllara ilk gelen tatlılardan olan tulumba tatlısı, birçok tatlıcı tarafından yapılmakta olup halkımız tarafından da çok fazla sevilmektedir. Eve giderken en az 1 kilo aldığımız bu tatlı, akşam sohbetlerimizde çayın ile beraber oldukça iyi bir ikili oluyor. Bu yazımızda sizlere evde nasıl kolayca tulumba tatlısı yapabileceğinizi anlattık. Evde pratik bir şekilde tulumba tatlısı yapabilmek için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 50 gram tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı irmik

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Tulumba tatlısı yapabilmek için öncelikle uygun bir tencere içerisinde 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı suyu güzel bir şekilde kaynatalım. 15 dakika bounca kaynayan şerbetimizin içerisine 1 yemek kaşığı kadar limon suyu ekleyelim ve 5 dakika daha karıştırmaya başlayalım. Şerbetimiz kaynadıktan sonra ise ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım. Şerbetimiz ılık bir hale geldikten sonra ise buzdolabına alalım ve soğumaya bırakalım.

Şerbetimizi hazırladıktan sonra ise tatlımızın hamurunu hazırlamamız gerekiyor. Bunun için uygun bir tencere içerisine 50 gram kadar tereyağını alalım. Ardından da 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım çay kaşığı tuzu alalım ve tencere içerisine aldığımız bütün malzemeleri güzel bir şekilde karıştırmaya başlayalım. yapımız tamamiyle eridikten sonra ise 2 su bardağı kadar un ilave edelim ve spatula ile güzel bir şekilde karıştırmaya başlayalım. Daha sonra ise hamurumuzun hızlı bir şekilde soğuyabilmesi için uygun bir karıştırma kabına alalım ve güzel bir şekile yoğurmaya devam edelim. Hamurumuz güzel bir şekilde soğuduktan sonra ise 1 yumurtayı ilave edelim ve iyice yedirene kadar karıştırmaya devam edelim. Yumurtaları tek tek ilave etme, hazırladığımız hamur için oldukça önemli. İlk başta yumurtayı ilk eklediğimizde asla kıvam almayacak gibi görünse de birkaç dakika içerisinde tam istediğimiz kıvama geliyor. Tıpkı bu şekilde toplamda 3 adet yumurtayı hamurumuza teker teker yedirelim. En sonunda ise irmiğimizi ekleyelim ve hamuru spatula ile güzel bir şekilde toparlayalım.

İLGİLİ MAKALE  Kemal Paşa tatlısı nasıl yapılır? Lokum gibi yumuşacık, tadı damağınızda kalacak

Tulumba tatlımıza şekil vermek için yıldız ucunu taktığımız bir sıkma torbası içerisine hamurumuzun tamamını dolduralım. Geniş bir tava içerisine yağ alıp kızdıralım ve ardından da küçük küçük hamur parçalarını sıkalım. Sıkma torbasının uç kısmına yıldız taktığımız için de istediğimiz tulumba şeklini elde edeceğiz. Tulumba parçalarını küçük bir şekilde kızartma yağının içerisine atalım ve kızartmasını bekleyelim. Tatlılarımız güzel bir şekilde kızardıktan sonra ise kevgir yardımı ile tatlılarımızı soğuk şerbetimizin içerisinde biraz bekletelim ve servis tabağına alalım. Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemleri yapalım. İsterseniz servis yapmadan önce tulumba tatlılarınızın üzerine bir miktar Antep fıstığı dökebilirsiniz.

İzleyin: HAKİKİ TULUMBA TATLISI 💥 Asla Yumuşamayan Çıtır Çıtır Tam Ölçülü Tarif 💯