Herkesi kendinize imrendirecek bir tatlı hazırlamak istiyorsanız bu tatlı tam size göre. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle mest edecek pişmeyen snıckers cheesecake tarifi en sevdiklerinizden bir tanesi olacak. Lezzetiyle baş döndürecek olan bu tatlı tarifi mutlaka deneyin!

Malzemeler;

Karameli İçin;

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yer fıstığı

Cheesecake İçin;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 600g labne
  • 1 paket krema
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Yapılışı;

İlk olarak cheesecake tabanını hazırlayarak başlayabiliriz. Cheesecake tabanı için 1 paket burçak bisküviyi un haline getirene dek rondodan geçirelim. Rondoda un halline getirdiğimiz bisküvimizi derin bir kabın içerisine alalım ve üzerine 60 gram kadar erittiğimiz tereyağını ilave edelim. Erittiğimiz tereyağını bisküvinin üzerine ilave ettikten sonra homojen bir şekilde karışana dek karıştırma işlemine devam edelim. Karıştırma işleminin ardından, yağlı kağıdı kelepçeli kalıbınızın şekline ve boyutuna uygun şekilde kesin. Akabinde kelepçeli kalıbınızın iç kısmını yağlı kağıt ile kaplayalım. Kaplama işlemini tamamladıktan sonra bisküvili karışımı içerisine ilave edelim ve spatula yardımıyla düzeltelim. Düzeltme işlemini tamamladıktan sonra, karamel sosunu hazırlayana dek kalıbı dinlenmesi üzerine buzdolabına kaldıralım. Karamel sosu için, şekeri uygun bir tencerenin içerisine alalım ve şeker eriyene dek aynı ısıda kalmasını sağlayalım. Eriyen şekerin üzerine tereyağını ilave edelim ve kremayı da ilave ettikten sonra güzelce karıştıralım.

Hazırladığımız karamelden, cheesecake üzerini kaplamak için ayırdıktan sonra ayırdığımız kısmı soğumaya bırakalım. Akabinde tencere içerisinde kalan karamelin içerisine un ilave edelim. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra karamelin fokurmasının ardından ocaktan alalım. Koyu formdaki karameli kalıbın içerisine döktükten sonra üzerini düzeltelim. Ardından kaynamakta olan suyun üzerine cheesecakeyi hazırlamaya başlayalım. Uygun bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alalım ve köpük köpük olana dek suyun üzerinde çırpma işlemine başlayalım. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar sıcak suyun üzerinde çırptığımız yumurtanın ardından yumurtalı karışımı bir tencerenin içerisine alalım. Tencerenin içerisine suyunu süzdüğümüz labneyi, kremayı, nişastayı ve vanilyayı güzelce ilave edelim. Malzemeleri ilave ettikten sonra koyulaşana dek karıştırma işlemini başlatalım.

İLGİLİ MAKALE  Çıtır çıtır tel kadayıf nasıl yapılır?

Hazırladığımız kremayı, cheesecake kalıbımızın içerisine dökelim. Tatlı oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine bir adet havlu ile kapatalım ve üzerini streç film ile saralım. Bu şekilde tatlıyı bir gece kadar buzdolabında bekletelim. Ardından ayırdığımız karamelin içerisine fıstıkları ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Buzdolabındaki ceehesecakeyi alalım ve kalıptan çıkaralım. Son olarak üzerine karameli döktükten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Video: FIRINDA PİŞMEYEN SNICKERS CHEESECAKE TARİFİ 🥜💫