Sağlıklı yaşam ve diyet listelerini vazgeçilmez içeceği, içtikçe sağlık veren yeşil çay kimileri için içimi pek de güzel bir içecek değil. Tadını beğenmediği için ise içmeyenler bu sağlıklı çayın katacağı faydalardan paylarını alamamış oluyorlar. Ancak yeşil çayı  içerken hem tadını değiştirmenize yardımcı olacak hem de etkilerini arttıracak yöntemler var. Doğru demleme ile yeşil çaydan alına verim de kat ve kat artmış durumda.

Yeşil çayın etkisini arttırmak

Yeşil çayın ne kadar sağlıklı bir çay olduğunu ve vücuda sağladığı faydaları düşünürsek bir de bu sağlık deposunun etki arttırıcı bir etkeni de olunca, artık sağlıklı yaşam ile aramızdaki tek şeyin harekete geçmek olduğunu anlıyoruz. Yeşil çayın hem tadını değiştiren, hem etkilerini arttıran hem de sizlere yeni bir alışkanlık kazandıran bu yöntem ise yeşil çay demlerken içerisine limon atmak. Yeşil çayın içine limon atmak ve bu şekilde demleme işlemi gerçekleştirmek içerisindeki antioksidan yapının katlanmasına neden oluyor.

Yeşil çayın içerdiği catechin etkili antioksidanı 13 kat arttıran limon aynı zamanda çözücü yapıya sahip bir gıda. Gıdaların işlenmesini ve emilimini arttırma hızına sahip olduğu için de içerisinde potasyum, florin, bakır, C, B1 ve B’2 vitaminlerini barındırmakta olan yeşil çay ile kullanılması oldukça uygun bir yöntem halinde karışımıza çıkıyor.

Yeşil çay ve limon nasıl demlenir?

Yeşil çayın etkisini arttırmak adına limon kullanmak isteyenler için söylemek gerek ki bu oldukça basit bir işlem. Yapmanız gereken tek şey demleyeceğiniz esnada yeşil çay yapraklarının yanına 1-2 dili kadar limon eklemek ve bu şekilde demlemek. Dilerseniz demlendikten sonra bu çaya az miktarda da bal atabilirsiniz. fakat limon zaten güçlü bir gıda olduğu için bu noktada ya limonu daha az koyup bal ekleyebilir ya da balsız içebilirsiniz. Ayrıca kendi başına da zayıflatıcı etkisi olan limonun yeşil çaya konulması ile birlikte tüketimi için en doğru zaman sabah aç karnına bir tüketim olacak.

Yeşil çayın faydalar

Düzenli alınarak tüketilen yeşil çayın bizlere katacağı faydaları ise şu şekilde sayabiliriz:

  • Bilişsel fonksiyonların gelişimini destekler, zihinsel fonksiyonlarda gelişme sağlar. Yeşil çay güçlü bir kateşimin kaynağı olarak bilinir ve kateşinin zihin için sağladığı faydalar ise hem sakinlik ve huzur hali kazanması hem de sinir hücrelerinin rahatlaması açısından önemlidir. Bunu sağlayan yeşil çay da zihinsel aktifliği artırarak bilişsel fonksiyonları düzenliyor. Aynı zamanda yeşil çay içmek Alzheimer gibi hastalıkların önüne geçiyor.
İLGİLİ MAKALE  İbn-i Sina'nın reçetesi ortaya çıktı! Aç karnına yiyenin zihnini açan, hafızasını güçlendiren müthiş baharat (Kaynak: izlehaber.com)

  • Anti kanserojen özelliği vardır. İçerdiği antioksidan olan catechin ile kanserli hücrelerin vücuttan atılmasını sağlayan yeşil çay, aynı zamanda bilinen kanser hücrelerine karşı koruma sağlıyor ve yakalanma riskini azaltıyor. Kansere sebep olan zararlı serbest radikalleri aşındırarak yok ediyor ve eğer limonlu olarak kullanılırsa bu etki hem kolaylaşıyor hem de daha hızlı işliyor.
  • Kemiklerin güçlenmesini sağlıyor. İçerdiği besin değerleri tablosu ile yeşil çay kemik ve kas gelişimini destekleyen ve düzensiz atan kaslardan kurtulmanızı sağlar.
  • İçerdiği kateşinler yüksek anti bakteriyellerdir ve ağız, diş sağlığı açısından oldukça faydalılardır. Ağız içerisinde oluşacak zararı bakterileri öldürüyor ve diş minesini yenileyerek daha beyaz dişlere sahip olmak çok kolay.
  • Yeşil çay metabolizma hızlandırma etkisi taşıyan bir çaydır ve vücutta yağ yakımını ciddi oranda hızlandırır. Günde 1 fincan yeşil çay içerek kilo verebilirsiniz.
  • Yeşil çay iyi ve kötü kolesterol arasında denge kuran bir içecektir. Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı bir gıdadır. Düzenli tüketimi uzmanlar tarafından önerilmektedir.