Tıkanık damarları açmak için kişinin iyi ve sağlıklı bir beslenme programına geçmesi lazım. Bu tür hastalıkların ana sebebi, düzensiz ve sağlıksız beslenmeden kaynaklanıyor. Ancak sadece iyi bir beslenme değil, yaşam tarzında da önemli değişikliklere ihtiyacınız var. Özellikle egzersiz yapmak, kalp ve damar sağlığı açısından oldukça önemli. Bu yazımızda sizlere, damar tıkanıklığına iyi gelecek olan mucizevi besinin faydalarından bahsedeceğiz.

Günde 5 tane tüketmek yeterli!

Günümüzde beslenme alışkanlıkları oldukça kötü. Çünkü her köşe başında sağlıksız ve bol yağlı Fast Food restoranları yer almaktadır. Bu yüzden de yoğun tempoda çalışan bireyler, bu tür restoranların sağlıksız yemeklerinden tüketmektedir. Bu yüzden de son yıllarda kalp ve damar sağlığı hastalıkları artmakta. Özellikle damar tıkanıklığı hastalığı, hayatı olumsuz yönde etkilemekte. Ancak bu hastalığı kolayca yenebilmeniz mümkün. Uzmanların yaptıkları araştırmalar neticesinde, çiğ badem tüketmek damar tıkanıklığının giderilmesini sağlıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan konunun uzmanları, günde 5 adet çiğ badem tüketmenin damar tıkanıklığını engellediğini belirtti.

Çiğ bademin faydaları nedir?

Çiğ badem, insan sağlığı için oldukça faydalı bir kuruyemiştir. İçerisinde barındırmakta olduğu sağlıklı yağ asitleri ve vitaminleri ile beraber çiğ badem, yüksek oranda demir içermektedir. Çiğ bademin faydaları saymakla bitmiyor. Gelin hep birlikte çiğ bademin faydalarını inceleyelim.

Kan şekerini düzenliyor

Çiğ badem, yüksek ve düşük kan şekerini dengelemektedir. Ayrıca düzenli olarak çiğ badem tüketmek, ileriki yaşlarda yaşanabilecek diyabet hastalığının da önüne geçmektedir. Çiğ bademin içerisinde bulunan yüksek orandaki protein ve magnezyum, metabolik olayların düzenlenmesini sağlıyor.

Kalp ve damar sağlığına iyi gelir

Çiğ badem, yüksek oranda E vitamini barındırmaktadır. Ayrıca içerisindeki antioksidan maddeler, damar tıkanıklığını engellemektedir. Bununla birlikte çiğ badem, magnezyum barındırmakta olduğu için  kalp krizi riskini azaltmaktadır. Her gün tüketeceğiniz 5 adet çiğ badem, kalp sağlığınızın düzenlenmesini sağlayacak ve kalp hastalıklara yakalanma olasılığınızı düşürecektir.

Kansızlığa iyi gelir

Çiğ badem, yüksek oranda demir içermektedir. Demir eksikliği de kansızlığa neden olmaktadır. eğer sizde demir eksikliği bulunuyorsa, günde belirli miktar çiğ badem tüketmek iyi olacaktır. Çiğ bademde yer alan demir miktarı, günlük alamanız gereken demirin yüzde 80’lik bir kısmını kolay bir şekilde karşılayacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Tam 15 dakika içerisinde bir tepsi dolusu kurabiye hazırlayın! İddia ediyoruz yaptığınız anda bitecek (Kaynak: soru.com.tr)

Kolesterolü dengeler

Çiğ badem, kolesterolü dengelemekte oldukça etkilidir. Uzmanlar, yüksek kolesterolü olan kişilerin düzenli olarak çiğ badem ve ceviz tüketmesini söylemekte. İçersinde barındırdığı sağlık yağ asitleri, kolesterolün dengelenmesinde oldukça etkilidir.

Saç ve cilt sağlığına iyi gelir?

Çiğ bademin içerisinde vücudun kolejen üretmesini sağlayan besin maddeleri bulunmaktadır. Bununla birlikte saçlardaki kırılmaların ve kopmaların önüne geçebilen çiğ badem, aynı zamanda cildin yenilenmesini de hızlandırmaktadır. Koparak dökülme sorunu yaşayanlar için birebir olan çiğ badem, içerisindeki protein miktarı ile bu kopmaların önüne geçmektedir. Aynı şekilde ciltteki yaraların hızlı bir şekilde iyileşebilmesinde yardımcı olan çiğ badem, saçların gün içerisinde daha parlak görünmesini de sağlıyor.

Zayıflamada etkili

Çiğ badem, zayıflama açısında oldukça etkili. Çünkü çiğ badem yüksek oranda lif de içermektedir. Lif içeren bir besin olduğu için de gün içerisinde tok kalmanızı sağlıyor. Bununla beraber metabolizma hızını arttırmakta etkili olan çiğ badem, yağ yakmanızı ve kilo vermenizi kolaylaştırmaktadır.Eğer kilo vermek istiyor ve diyet yapıyorsanız, sabah uyandığınızda 5 adet çiğ badem tüketmenizi öneriyoruz. Bu sayede gün içerisindeki metabolizmanız çok daha hızlı olacaktır.