Soğan, yediğiniz çoğu yemekte kullanılır. Yediğiniz her şeye lezzet katıyor ve daha da önemlisi, sayısız faydası var. Soğanlar, çiçekli bitkilerin Allium cinsinin üyeleridir. Soğanlar tıbbi özelliklere sahiptir ve çok sayıda mineral ve vitamin içerir. Bu sebzeler cilt ve saç rahatsızlıklarını ve diyabet, kalp hastalıkları ve iltihaplanma gibi diğer sağlık sorunlarını tedavi etmek için kullanılır.

Soğanların çok sayıda sağlık yararı ve tıbbi özelliği olduğu bilinmektedir. Çeşitli vitamin ve mineraller açısından da zengindirler. Onlar beslenmemizin büyük bir parçası. Salatalarımıza, sebzelerimize ve yemeklerimize soğan ekliyoruz. Mutfağımızda soğan olmayan yemek yok denecek kadar azdır. Sağlığa faydalarının yanı sıra yemeklerimize lezzet katarlar.

Soğan ve soğan suyunun sayısız faydası var

Cilt ve saç problemlerini tedavi etmenin yanı sıra, onu vücudumuz ve sağlığımız için harika bir içecek haline getiren bazı sağlık yararları da var. Soğan suyu harika bir tada sahip olmayabilir, ancak saç büyümesini hızlandırmaktan ve sivilcelerle savaşmaktan çok daha fazlasını yapabilir. Bu nedenle, daha sağlıklı olmak ve güçlü kalmak için diyetimize biraz soğan suyu eklemeliyiz. Soğan en çok yara izleri için kullanılır. Ayrıca diğer cilt rahatsızlıkları için ve kanser ve kalp hastalıklarını önlemek için kullanıldığı biliniyor, ancak bu diğer kullanımları destekleyecek iyi bir bilimsel kanıt yoktur.

Soğan, şişliği (iltihabı) azaltan, astımlı kişilerde akciğer sıkışmasını azaltan ve kandaki kolesterol ve şeker düzeylerini düşüren kimyasallar içerir. Ayrıca hormonal dengenin kurulmasına yardımcı olur ve hamile kalmak isteyenler için bitkisel kür olarak yapılır. Bunun yanı sıra balla birlikte zayıflama için de yararlı olur.

Kilo kaybı için soğan suyu ve bal karışımı nasıl yapılır

  • Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
  • Doğranmış soğanı blendera ekleyin.
  • Şimdi biraz su ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Bir süzgeç kullanarak suyunu çıkarın.
  • 1-2 çay kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Soğan suyunuz artık tüketilmeye hazır.

Soğan suyunun diğer sağlık yararları

Soğan sadece kilo vermeye yaramaz, başka faydaları da vardır

  • Soğandaki kersetin kalori yakmanıza yardımcı olmasının yanı sıra vücuttaki iltihabı da azaltabilir. Quercetin, mesane enfeksiyonlarının semptomlarını azaltmaktan kanseri önlemeye ve prostat sağlığını geliştirmekten kan basıncını düşürmeye kadar bir dizi başka faydaya sahiptir.
  • American Journal of Physiology’de yayınlanan 2013 tarihli bir araştırma, kersetin’in hava yolu kaslarını gevşetmeye ve astım semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini gösterdi.
  • Soğanlar, sağlığınız için iyi olan C vitamini, B-6 vitamini, kalsiyum, lif, demir, folat, potasyum, magnezyum ve fosfor gibi çeşitli besinlerin mükemmel kaynaklarıdır.
  • Soğandaki lif, iyi sindirimi destekler ve düzenli kalmanıza yardımcı olur. Daha fazla lif yemek sizi daha uzun süre tok tutar ve açlığı uzak tutar, daha az yemenize ve kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olur.
  • Soğan, kan şekerini düşürmek de dahil olmak üzere birçok sağlık yararı sağlayan kükürt bileşikleri içerir.
  • Soğan suyunu balla tüketmek ateşi, nezleyi ve öksürüğü hemen tedavi eder.
  • Düzenli soğan tüketimi akne ve diğer cilt enfeksiyonlarını iyileştirmeye de yardımcı olur.
İLGİLİ MAKALE  Doğal balgam söktürücü tarifler. Balgam ve kuru öksürüğü anında kesen 13 etkili yöntem

Siz de kış aylarında soğanı yemeklerinizden ve mutfağınızdan eksik etmeyin.

Video: Soğan Kürü Nasıl Yapılır? – Soğan Suyu Hazırladım