İkili ilişkiler huzur ve mutluluk verici olduğu kadar bazı zamanlarda zorlayıcı da olabilir. Taraflardan birinin içinde şüphe olduğu vakit ilişkinin eskiden ilerlediği kadar sağlıklı ve dingin ilerlemesi mümkün olmayacaktır. Bazen isteyerek bazen ise istemeyerek sahip olunan şüpheyi içinizden atmadığınız takdirde ilişkinizde her zaman acaba kalacaktır. Ancak bu acaba düşüncesinin kesinleşmesi ve ilişkiyi daha sağlıklı bir hale getirmek için dikkat etmeniz gereken bazı kişisel davranışlar da her zaman karşınıza çıkacaktır.

Sevgiliniz bunu yapıyorsa uzak durun

İkili ilişkilerde hayatınıza aldığınız kişilerin sahip olduğu kişilikler ile kabul etmeniz oldukça önemlidir. Ancak bazı hareket ve davranışları kişilik özellikleri sanarak en başından içinde bulunmamanız gereken bir ilişkiye adım atıyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için ise, karşınızdaki kişiyi tanıyabilmeniz gerekiyor. Birini tanımanın en kolay ve güvenilir yönü ise, sözlerine değil davranışlarına dikkat etmek olacaktır. Çünkü sözler her ne kadar yalan olabilse de, davranışlar mutlaka yalanı ele verir. İşte ikili ilişkilerde dikkat etmeniz gereken detaylar:

Gözler her zaman doğruyu söyler

Öncelikle bilmeniz gereken şu ki, insanlar sizinle konuşmak için yanınıza geldiğinde, size bakmak isterler. Kendileri konuşurken, siz konuşurken ve hatta bazen sessizlik anlarında bile size bakma istekleri oluşuyorsa, kesinlikle olduğunuz andan keyif alıyor ve sizinle orada bulunmak istiyorlardır. Ancak siz bir şey anlatırken karşınızdaki kişi sürekli çevreyi inceliyorsa ya da gözü etrafta bulunan bir nesneye, bireye kayıyorsa bu durumda en çok dikkat etmek istediği şey maalesef ki siz değilsiniz. Bu davranışı sergileyen bireyler genellikle dikkat bozukluğu sorununu bahane etse de işin aslı çoğu zaman bu olmuyor.

Boş vakitlerde ulaşmak yeterli değildir

Sizi gerçekten hayatında isteyen insanlar, sizlere boş vakitlerini ayırmakla kalmazlar. İnsanlar tanıdıkları için boş vakitlerini ayırır, sevdikleri için ise boş vakit üretirler. Eğer biri size yalnızca boş vakitlerinde ulaşıyor ve çoğu zaman meşgul olduğu için sizinle iletişime geçemediği bahanesini sunuyorsa, bu davranış karşınızdaki kişimin odak noktası olmadığınızı gösterecektir. Unutmayın ki bu hayatta sizin için en değerli olan yine siz olmalısınız. Bu nedenle size bu değeri hissettirmeyen biri için vakit harcamanız yalnızca vakit harcamak olarak kalacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Bu 8 cümle ilişkilerin bir çırpıda bitmesine neden oluyor! Psikolog Beyhan Budak konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu (Kaynak: soru.com.tr)

Sevdiğim kıza nasıl açılırım?

Bazı yerlerden kaçınıyorsa

Hayatınızdaki insan sizinle her yerde buluşmak ve görüşmek değil de yalnızca belirli yerlerde buluşuyorsa ve buluşmalar esnasında belirli bir gerginlik hali dikkatinizi çekiyorsa, bunun anlamı sizinle iken görünmek istemediği biri olduğudur. Bu noktada ise karşınızdaki kişinin sadakatinden emin olmamak en doğal hakkınız olacaktır. Kaçındığı yerlerde buluşmak üzere sözleşmek için konuları açın. Eğer tüm ısrarınıza rağmen sizi kırarak belirli bir g-bölgenin dışına çıkmıyorsa, siz de o bölgeye gitmeyebilirsiniz.

Sevgiyi dile getirmek ayıp değildir

Hayatınıza alacağınız kişinin hissettiklerini dürüst bir şekilde dile getirebiliyor olmasına dikkat edin. Sevdiğinizi söylemek hiç bir zaman ayıp değildir ancak bazı bireyler ısrarla his ve duygu belirten kelimelerden, cümlelerden uzak durmaya çalışırlar. Bu durumda hissettiklerinizi hissetmiyor olabilir. Hissetse dahi, hissettirilemeyen sevgi ne kadar işlevli olabilir ki? Unutmayın ki sevginizin karşılığı yoksa bu sadece can yakacaktır. Size değer veren ve verdiği değeri hissetmenizi sağlayan kişileri hayatınıza almaya özen gösterin.

Özel hayatı konusunda aşırı hassas ise dikkat edin

Eğer hayatınızdaki kişi sizinle ilgili bir paylaşım yapmıyor, sizi özel hayatına çok az dahil ediyorsa sizden sakladığı bir şeyler olduğunu düşünmekte haklısınız. Hayatınızdaki en özel kişi olduğunu düşündüğünüz kişi sizi sadece kendisi ile sınırlı tutuyor ve hayatının hiç bir alanına almıyorsa, kendisi ile kurduğunuz iletişimin sağlıklı olmadığını fark etmeniz gerekiyor. Sizi hayatının tamamında isteyen kişiler ile hayatınızı paylaşın, sizi hayatında bir nokta ile sınırlandıranlar ile değil.

Eğer sevgiliniz size zarar veriyorsa, bu durumu mutlaka bir yetkiliye bildirin ve gerekli önlemleri alın. Ayrıca, kendinizi güvende hissetmiyorsanız ve bu durumdan kurtulmak istiyorsanız, yardım alabileceğiniz bir kurum veya kuruluşa danışabilirsiniz. Size en iyi tavsiyem, kendinizi ve sağlığınızı her zaman ön planda tutmanız ve zarar görmekten kaçınmanızdır.