Güzeller güzeli oyuncu Pelin Karahan, Kavak Yelleri’nden bu güne tanıyıp sevdiğimiz bir isim. Pek çok farklı projede yer alan ve bir çoğu ile de ses getiren Pelin Karahan, son dönemde yeni imajı ve verdiği kilolar ile konuşuluyor. Güzelliğine güzellik katan ve kısa bir sürede fit bir görünüme sahip olan Pelin Karahan’ın değişiminin sırları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte, Pelin Karahan’ın 1 buçuk ayda 49 kiloya düşmesinin sırları.

Bir dergiye konuşan Pelin Karahan, kilo verme süreciyle ilgili merak edilenleri yanıtladı. Karahan, “Öncelikle minyon yapılı bir kadınım ve iki çocuk doğurdum. İki çocuğum dünyaya yakın zamanlarda geldi ve her iki hamileliğimde de fazla kilo aldım. Artık yaşın da etkisiyle kiloların gitmeme ve yediğinin yaraması durumları gerçekleşti. Bunu bütün kadınlar bilir zaten… Ekran önünde iş yaptığımız için televizyon bizi olduğumuzdan daha da kilolu gösteriyor. Yuvarlak hatlı bir kadın olduğum için aslında bu da benim için bir dezavantaj. Her zaman spor yapıyordum ama sporun tek başına yeterli olmayacağını fark ettim. Diyet yapmaktan ziyade, ne yediğinin bilincinde olmanın daha önemli olduğunu anladım. Yemeğe çok düşkün bir insanım ve önceleri yediklerimin sağlıklı olup olmadığına dikkat etmiyordum. Sadece keyif aldığım yemekleri yiyordum; bunların da çoğu karbonhidrat ve şeker ağırlıklıydı. Hem zayıflamak, hem forma girmek, hem güçlü olmak, biraz da beslenme tarzını değiştirmek için başka bir yola girdim. Bu yola yazın ortası gibi başladım; ekran önü zamanı geldiğinde hazır olmuştum. İstanbul’a dönünce diyetisyenim ile birlikte ketojenik beslenmeye de geçtim. Ketojenik ile birlikte kilo verişim hızlandı. 1,5 aylık sürenin sonunda 8 kilo vermiş oldum. 57 iken 49 kiloya düştüm. Bununla birlikte yoğun bir antrenman temposuna da girdim.” dedi.

Enerjim arttı, uyku hali kayboldu

Pelin Karahan, başta zorlandığını ancak sonrasında çok daha iyi hissettiğini şu sözlerle anlattı: “Yağ oranım azaldı, kas kütlem arttı. Bu arada ketojenik beslenme programıma, iki öğün ve bir ara öğün sistemini yani 16 saat aralıklı orucu da ekledim. Aslında bu biraz insanın kendini tanıması ile alakalı. Üç öğün beslenmek kesinlikle bana fazla geliyordu. İlk üç gün kendimi çok halsiz hissettim. Sonuçta beslenmemden şeker ve karbonhidratı çıkartmıştım. Bir de üstüne ağır antrenmana devam edince başta elim ayağım kesildi. Diyetisyenim Zeynep Orman, biraz daha sabretmemi tembihledi. Hatta daha enerjik hissedeceğimin garantisini verdi. Gerçekten de dördüncü gün bir anda enerjim arttı, yemeklerden sonra üzerime çöken uyku hali kayboldu. Çekimlerde çabuk yorulmamaya başladım. Laktozu da çıkarttım hayatımdan. Badem ve Hindistan cevizi sütü kullanıyorum sadece. Yaşadığım şişkinlikten kurtulmuş oldum.”

İLGİLİ MAKALE  Bu ipuçlarıyla bayramda aldığınız kilolardan kurtulun. Dr. Ayşegül Çoruhlu anlattı

Önceliğimi spora verince bu bir disiplin haline geldi

“Haftanın beş günü antrenman yapıyorum. Kıbrıs’ta sette bile olsam oradaki spor salonuna gidiyorum. Herhangi bir salona gidemezsem de en azından sabahları yürüyüşümü yapıyorum. Kıbrıs’tan İstanbul’a dönerken uçağımın saati belli olur olmaz spor eğitmenimden hemen randevu alıyorum. Bu bir disiplin… Yazın da hiç bırakmadım; hem fonksiyonel antrenman hem kickboks yaparak devam ettim. Kardiyo, ağırlık çalışmalarıyla sadece zayıflamadım, daha kadınsı hatları koruyarak güçlü bir görüntüye kavuştum. İstediğim de buydu zaten. Sporu çok severek yapıyorum. Tabii ki hayatta bunlar biraz fedakarlık istiyor. Önceliğimi spora verince bu bir disiplin haline geldi.”

Ketojenik diyet nedir?

Ketojenik diyette karbonhidratlar sınırlanıp, yağ ve protein tüketimini artırılıyor. Ekmek, pilav, makarna gibi karbonhidrat içerikli besinler yerine balık, tereyağı, zeytinyağı gibi besinler ile besleniliyor.

Ketojenik diyette yenebilen besinler

  • Tereyağı
  • Zeytinyağı ve diğer sağlıklı yağlar
  • Kuru yemişler
  • Süt ve süt ürünleri
  • Tüm et çeşitleri
  • Yumurta

Ketojenik diyette yasak olan besinler

  • Ekmek
  • Makarna
  • Pilav ve çeşitleri
  • Günde bir porsiyonun üstünde meyve
  • Kök sebzeler
  • Mısır şurubu, glikoz şurubu içeren meyve suyu, bal.